Slivovi cmoki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Slivovi cmoki

Slivovi cmoki, češpljevi knedelci oz. knedli so stara slovenska jed, ki pa vse pogostoje najdejo mesto tudi v moji kuhinji. Jaz pri cmokih ne ekspirimentiram preveč - najboljši so po receptu moje babice s slivami ali jagodami. Občasno zamenjam pšenično moko s kamutovo - sicer pridejo s kamutom malo bolj pacasti ampak odličnega okusa. 

SESTAVINE:
Krompirjevo testo:
* 75 dag krompirja
* 25 g masla
*1 žlička soli
*1 jajce
* 300-400 g pšenične/kamutove moke
Ostalo:
* slive (lahko uporabimo tudi jagode, maline, borovnice, marelice...)
* krušne drobtine
* kokosovo olje
* kokosov sladkor
* ščepec cimeta 

OPIS POSTOPKA: Dobro skuhamo krompir v olupkih, ga olupimo in pretlačimo. Počakamo da se ohladi. Dodamo maslo, sol, jajce, in moko. Količino moke prilagajamo glede na vrsto krompirja. Vse skupaj pregnetemo dokler ne dobimo čvrstega in gladkega testa. Z žlico odvzamemo del testa, ga sploščimo med rokami, damo na sredino sadje in dobro zavijemo in zaperemo cmok. V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. V vrelo vodo polagamo cmoke in jih kuhamo tako dolgo da priplavajo na vrh. V ponvi segrejemo kokosovo olje, dodamo drobtine in cmoke na hitro prepražimo. V drobtine lahko dodamo še malo kokosovega sladkorja in cimet po okusu. Serviramo cmoke prelite z praženimi drobtinami.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Andreja

 

 Dobro skuhamo krompir v olupkih, ga olupimo in pretlačimo. Počakamo da se ohladi. Dodamo maslo, sol, jajce, in moko. Količino moke prilagajamo glede na vrsto krompirja. Vse skupaj pregnetemo dokler ne dobimo čvrstega in gladkega testa. Z žlico odvzamemo del testa, ga sploščimo med rokami, damo na sredino sadje in dobro zavijemo in zaperemo cmok. V veliki posodi zavremo osoljeno vodo. V vrelo vodo polagamo cmoke in jih kuhamo tako dolgo da priplavajo na vrh. V ponvi segrejemo kokosovo olje, dodamo drobtine in cmoke na hitro prepražimo. V drobtine lahko dodamo še malo kokosovega sladkorja in cimet po okusu. Serviramo cmoke prelite z praženimi drobtinami.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.