Slivova pita-torta brez sladkorja
SESTAVINE (za testo): 
* 500 g sliv 
* 150 g moke 
* 2 žlički pecilnega praška 
* 100 g eritritola (sladilo brez kalorij) ali sladila po želji. 
* 120 g zmehčanega masla 
* 2 jajci 
* sol
Za posip: 
* 50 g masla 
* 50 g eritritola (sladilo brez kalorij) 
* 100 g moke 
 
OPIS POSTOPKA: 
1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj Celzija. Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Za torto slive operemo, odcedimo in prerežemo na pol. Nato odstranimo koščice. 
2. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, eritritol (oziroma sladilo po želji) in sol. Dodamo mehko maslo in jajca. Z metlico na ročnem mešalniku stepamo 1 minuto na najvišji stopnji, dokler ne postane puhasto. 
3. Testo vlijemo v pripravljen pekač in zgladimo. Nato polovičke sliv razporedimo po testu. 
4. Za drobtine z rokami na kratko pregnetemo maslo in sladkor. Dodamo moko in zgnetemo v grobe drobtine. Posujemo po slivah. V predhodno ogreti pečici pečemo približno 40 minut. 
 
ČAS PRIPRAVE: 40 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Danijela Fenzl
 
 
                                     
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                    



.png)
 
  
Komentarji (0)