Slastni skutni tropski raj
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Slastni skutni tropski raj

3

SESTAVINE:

* 60 g mandljeve moke

* 80 g kokosove moke

* 300 g navadnega jogurta

Krema:

* 3 jajca

* 500 g nepasirane skute

* 200 g kisle smetane

* 2 žlici eritritola




OPIS POSTOPKA: Sestavine za testo zmešamo, lahko kar z žlico. V poljubnem manjšem pekaču razporedimo maso in pečemo 10 minut v predhodno segreti pečici na 180° celzija. Nato se lotimo priprave kreme. Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo in prihranimo. Ostale sestavine zmešamo z mešalnikom in na koncu primešamo še beljake. Po 10-ih minutah pečenja vzamemo pekač s pečice. Kremo razporedimo po testu in pečemo še 30 minut na 180° celzija. Sladico po želji ohladimo, narežemo jo na poljubne rezine in uživamo v njenem slastnem in sočnem okusu. Dober tek!



ČAS PRIPRAVE: 50 minut (10 minut priprave, 40 minut pečenja)

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


,* 60 g mandljeve moke ,* 80 g kokosove moke ,* 300 g navadnega jogurta , Sestavine za testo zmešamo, lahko kar z žlico. V poljubnem manjšem pekaču razporedimo maso in pečemo 10 minut v predhodno segreti pečici na 180° celzija. Nato se lotimo priprave kreme. Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo in prihranimo. Ostale sestavine zmešamo z mešalnikom in na koncu primešamo še beljake. Po 10-ih minutah pečenja vzamemo pekač s pečice. Kremo razporedimo po testu in pečemo še 30 minut na 180° celzija. Sladico po želji ohladimo, narežemo jo na poljubne rezine in uživamo v njenem slastnem in sočnem okusu. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (3)

Malinca Alja

Minka, vaše vprašanje se verjetno nanaša na sestavino eritritol. Eritritol je sladilo brez kalorij, ki lahko nadomesti navaden sladkor. Kupite ga lahko na www.malinca.si/eritritol.html. Namesto eritritola lahko uporabite tudi kokosov sladkor ali kakšno drugo zdravo sladilo. Če ste imeli v mislih katero drugo sestavino mi sporočite.

majda koludrović

zanimajo me recepti za zdravo življenje , predvsem za sladkornega bolnika. l.p.

MINKA SKAZA

Zakaj uporabljate v receptih taka imena ,ki jih še nikoli nisem slišala.Pol pa naredi nekaj po receptu ,če sploh ne vem kaj je ta sestavina?


L.P. MINKA