Slastni praznični mafini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Slastni praznični mafini

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.



SESTAVINE:

* skodelica zmečkane oranžne buče

* 3 žlice mlačne vode

* pol skodelice ovsenega mleka

* 3 žlice kokosovega olja (stopljenega)

* žlička chia semen

* pol skodelice rjavega sladkorja

* žlica medu

* pol žličke cimeta

* 2 skodelici polnozrnate moke

* pol skodelice sesekljanih orehov

* žlička pecilnega praška

* ščepec himalajske soli




OPIS POSTOPKA: Najprej v vodi za nekaj minut namočimo chia semena. V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine (moka s pecilnim praškom, sladkor, orehi, cimet in sol), v drugi pa preostale sestavine (ovseno mleko, namočena chia semena, bučni pire, kokosovo olje in med). Suho maso počasi vmešamo v mokro, najbolje na roke z metlico. Maso razdelimo v modelčke za mafine in pečemo dobre pol ure pri 190 °C. (Ali so kolački pečeni, preverimo tako, da vanje zabodemo zobotrebec. Če ostane suh, so pečeni)



ČAS PRIPRAVE: 15 minut + 30 minut za pečenje

RECEPT PRIPRAVILA: Katja Križnik Jeraj  


,* skodelica zmečkane oranžne buče ,* 3 žlice mlačne vode ,* pol skodelice ovsenega mleka ,* 3 žlice kokosovega olja (stopljenega) ,* žlička chia semen ,* pol skodelice rjavega sladkorja ,* žlica medu ,* pol žličke cimeta ,* 2 skodelici polnozrnate moke ,* pol skodelice sesekljanih orehov ,* žlička pecilnega praška ,* ščepec himalajske soli , , Najprej v vodi za nekaj minut namočimo chia semena. V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine (moka s pecilnim praškom, sladkor, orehi, cimet in sol), v drugi pa preostale sestavine (ovseno mleko, namočena chia semena, bučni pire, kokosovo olje in med). Suho maso počasi vmešamo v mokro, najbolje na roke z metlico. Maso razdelimo v modelčke za mafine in pečemo dobre pol ure pri 190 °C. (Ali so kolački pečeni, preverimo tako, da vanje zabodemo zobotrebec. Če ostane suh, so pečeni)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.