VIDEO: Sladke mumije
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Sladke mumije

SESTAVINE:
* listnato testo
* Čokoladno-lešnikov namaz
* eritritol v prahu (sladilo brez kalorij, lahko se zamenja tudi z navadnim sladkorjem v prahu)
* jedilne sladkorne oči

OPIS POSTOPKA: Listnato testo razgrnemo in ga prerežemo po dolžini in širini, da dobimo 6 pravokotnikov, del testa pa pustimo za trakove.
Pravokotnike premažemo s Čokoladno-lešnikovim namazom, iz preostanka testa pa naredimo trakove, s katerimi poljubno prekrijemo prvo, premazano plast. Pazimo le, da na zgornjem delu pustimo dovolj prostora za oči. Pečemo 15 minut na 180 °C.
Ko so mumije pečene jih posujemo z eritritolom (ali sladkorjem) v prahu, dodamo oči in se pripravimo na sladko in najbolj strašno noč v letu. 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja

* listnato testo * Čokoladno-lešnikov namaz * eritritol v prahu (sladilo brez kalorij, lahko se zamenja tudi z navadnim sladkorjem v prahu) * jedilne sladkorne oči  Listnato testo razgrnemo in ga prerežemo po dolžini in širini, da dobimo 6 pravokotnikov, del testa pa pustimo za trakove. Pravokotnike premažemo s Čokoladno-lešnikovim namazom, iz preostanka testa pa naredimo trakove, s katerimi poljubno prekrijemo prvo, premazano plast. Pazimo le, da na zgornjem delu pustimo dovolj prostora za oči. Pečemo 15 minut na 180 °C. Ko so mumije pečene jih posujemo z eritritolom (ali sladkorjem) v prahu, dodamo oči in se pripravimo na sladko in najbolj strašno noč v letu. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.