Skutni štruklji z mandljevimi lističi in gozdnimi sadeži

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
Za testo: 
* 2 jajci 
* 3 jedilne žlice razmaščene sezamove moke 
* 2 jedilni žlici razmaščene kokosove moke 
* 2 jedilni žlici indijskega trpotca 
* 100g ABC sirnega namaza 
* ščep soli
Za skutni nadev: 
* 250g skute 
* 1 jajce 
* 30g sladila po želji 
* malo stopljenega masla za premaz 
* 10g kokosove maščobe 
* 10g masla 
* mandljevi lističi 
* 300g gozdnih sadežev 
* sladilo po želji

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za testo damo v skledo in jih gladko zmešamo z mešalnikom. Pustimo, da testo počiva 15 minut. Med tem časom pripravimo nadev. Zmešamo skuto in jajce, sladimo po želji. Lahko dodamo tudi malo bourbonske vanilije v prahu. Če želimo slane štruklje nadeva ne sladkamo. Testo razvaljamo med dvema peki papirjema. Razvaljano testo najprej premažemo s stopljenim maslom, nato namažemo skutni nadev. Testo zvijemo in ga zavijemo v prt (najbolje prt, ki ni opran v pralnem stroju, saj se lahko zgodi, da bi štruklji imeli okus po pralnem prašku) ter ga kuhamo v slanem kropu približno 50 minut. Ko je kuhan, ga previdno vzamemo iz vode, odstranimo prt in narežemo na poljubno velike kose. V kozici stopimo 10g kokosovega masla. Dodamo gozdne sadeže in pustimo, da začne vreti. Odstavimo z ognja. V ponvi stopimo 10g masla in na hitro prepražimo mandljeve lističe. Dodamo narezane štruklje, ki jih na hitro prepražimo. Serviramo tako, da najprej na krožnik položimo štruklje, nato mandljeve lističe in na koncu dodamo 2-3 žlice vročih gozdnih sadežev. Sladkamo po želji.

ČAS PRIPRAVE: 80 min
RECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag

SESTAVINE:  Za testo: * 2 jajci * 3 jedilne žlice razmaščene sezamove moke * 2 jedilni žlici razmaščene kokosove moke * 2 jedilni žlici indijskega trpotca * 100g ABC sirnega namaza * ščep soli Za skutni nadev: * 250g skute * 1 jajce * 30g sladila po želji * malo stopljenega masla za premaz * 10g kokosove maščobe * 10g masla * mandljevi lističi * 300g gozdnih sadežev * sladilo po želji OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za testo damo v skledo in jih gladko zmešamo z mešalnikom. Pustimo, da testo počiva 15 minut. Med tem časom pripravimo nadev. Zmešamo skuto in jajce, sladimo po želji. Lahko dodamo tudi malo bourbonske vanilije v prahu. Če želimo slane štruklje nadeva ne sladkamo. Testo razvaljamo med dvema peki papirjema. Razvaljano testo najprej premažemo s stopljenim maslom, nato namažemo skutni nadev. Testo zvijemo in ga zavijemo v prt (najbolje prt, ki ni opran v pralnem stroju, saj se lahko zgodi, da bi štruklji imeli okus po pralnem prašku) ter ga kuhamo v slanem kropu približno 50 minut. Ko je kuhan, ga previdno vzamemo iz vode, odstranimo prt in narežemo na poljubno velike kose. V kozici stopimo 10g kokosovega masla. Dodamo gozdne sadeže in pustimo, da začne vreti. Odstavimo z ognja. V ponvi stopimo 10g masla in na hitro prepražimo mandljeve lističe. Dodamo narezane štruklje, ki jih na hitro prepražimo. Serviramo tako, da najprej na krožnik položimo štruklje, nato mandljeve lističe in na koncu dodamo 2-3 žlice vročih gozdnih sadežev. Sladkamo po želji. ČAS PRIPRAVE: 80 minRECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag Vse sestavine za testo damo v skledo in jih gladko zmešamo z mešalnikom. Pustimo, da testo počiva 15 minut. Med tem časom pripravimo nadev. Zmešamo skuto in jajce, sladimo po želji. Lahko dodamo tudi malo bourbonske vanilije v prahu. Če želimo slane štruklje nadeva ne sladkamo. Testo razvaljamo med dvema peki papirjema. Razvaljano testo najprej premažemo s stopljenim maslom, nato namažemo skutni nadev. Testo zvijemo in ga zavijemo v prt (najbolje prt, ki ni opran v pralnem stroju, saj se lahko zgodi, da bi štruklji imeli okus po pralnem prašku) ter ga kuhamo v slanem kropu približno 50 minut. Ko je kuhan, ga previdno vzamemo iz vode, odstranimo prt in narežemo na poljubno velike kose. V kozici stopimo 10g kokosovega masla. Dodamo gozdne sadeže in pustimo, da začne vreti. Odstavimo z ognja. V ponvi stopimo 10g masla in na hitro prepražimo mandljeve lističe. Dodamo narezane štruklje, ki jih na hitro prepražimo. Serviramo tako, da najprej na krožnik položimo štruklje, nato mandljeve lističe in na koncu dodamo 2-3 žlice vročih gozdnih sadežev. Sladkamo po želji.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek