Skutni cmoki s češpljami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Skutni cmoki s češpljami

SESTAVINE (za 3-4 osebe):
* cca. 12 svežih češplj
* 250 g puste nepasirane skute
* sol
* 180 g ostre moke
* 1 veliko jajce
* sončnično olje / kokosova maščoba
* kokosov sladkor
* maslo / kokosova maščoba
* pirine drobtine

OPIS POSTOPKA:
1. Češplje operemo in razkoščičimo.
2. Skuto damo v večjo skledo, čez presejemo moko.
3. Dodamo ščep ali dva šoli, čajno žlico olja in 1 jajce.
4. Maso za cmoke nežno pregnetemo - pazimo, da koščki skute ostanejo.
5. Na pomokano površino damo testo. Zvaljamo ga v daljšo "kačo" in razrežemo na 12 enakih delov. Testo mora ostati nekoliko lepljivo.
6. Vsak del nekoliko sploščimo, vanj zavijemo 1 češpelj z žličko sladkorja in oblikujemo v kroglico. Dobro zapremo, da ni kakšnih lukenj.
7. V ponvi stopimo 1-2 žlici masla, na katerem popečemo 3 jedilne žlice drobtin.
8. Cmoke polagamo v vrelo osoljeno vodo. Pazimo, da se ne primejo na dno, sicer pa čimmanj mešamo, da se ne raztrgajo. V kropu kuhamo cca. 10 minut
9. Kuhane cmoke polagamo v ponev z drobtinami. Previdno mešamo, da se obdajo z drobtinami in jih nekoliko še popečemo.
10. Cmoke postrežemo še tople, skupaj s sladkorjem, cimetom in domačim kompotom. Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIRPAVILA:  Katra Črep 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.