Skutna mreža z jagodičevjem

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*100 ml kokosovega olja
*3 jajca
*50 g eritritola
*250 g pirine moke
*pol zavitka pecilnega praška -
*50 ml vode (po potrebi)

Nadev:
*250 g puste skute
*žlica eritritola
*očiščeno jagodičevje (borovnice, maline, ribez..)

OPIS POSTOPKA:
Moko presejemo in ji dodamo pecilni prašek. Jajca ločimo, rumenjakom dodamo eritritol in kokosovo olje ter penasto zmešamo, iz beljakov pa stepemo sneg. Rumenjakovi peni počasi primešamo moko in po potrebi, če je zmes pregosta dodamo nekaj vode. S kuhalnico narahlo primešamo še sneg. Okrogel pekač za pite obložimo s peki papirjem in testo zlijemo vanj. Skuto dobro pretlačimo, da odstranimo grudice in ji dodamo žlico eritritola. Damo jo v dresirno vrečko in z njo po testu nabrizgamo mrežo, kvadrate. Na koncu vmesne prostorčke zapolnimo s sadjem po želji. Pito pečemo na 200 stopinjah, 25-30 minut.

ČAS PRIPRAVE: 20 min + peka
RECEPT PRIPRAVIL: Špela Prijatelj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek