Skutino pecivo z limono in pehtranom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Skutino pecivo z limono in pehtranom

Odlična različica skutinega peciva, ki je poleg izvrstnega okusa tudi zdrava.



SESTAVINE:

* 40 g kokosovega olja

* 50 g kokosovega sladkorja ali 25 g stevie-je

* 3 jajca ali 2 banani

* 150 g polnozrnate pirine moke

* 0,5 kg puste skute

* vanili sladkor ali ekstrakt

* 1 limona

* soda bikarbona ali vinski kamen

* malo posušenega pehtrana (po želji)




OPIS POSTOPKA: Beljake skupaj s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Preostanek sladkorja penasto zmešamo s kokosovo mastjo. Temu dodamo rumenjake, vanili, limonino lupino in limonin sok. Nato zmesi dodamo moko s sodo bikarbono, pehtran in skuto ter dobro premešamo. Na koncu narahlo primešamo še beljake. Zmes vlijemo v pekač obložen s peki papirjem ali namaščenem s kokosovo mastjo, posipamo s pehtranom in pečemo 50 minut do 1 uro na 180 stopinj; oziroma tako dolgo, da pecivo dobi zlato-rjavo barvo. Takoj iz pečice je pecivo malo tekoče, vendar se lepo strdi, ko se ohladi, zato ga režemo in postrežemo šele malo bolj hladnega.



ČAS PRIPRAVE: 80 min

RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Š.


,* 40 g kokosovega olja ,* 50 g kokosovega sladkorja ali 25 g stevie-je ,* 3 jajca ali 2 banani ,* 150 g polnozrnate pirine moke ,* 0,5 kg puste skute ,* vanili sladkor ali ekstrakt ,* 1 limona ,* soda bikarbona ali vinski kamen ,* malo posušenega pehtrana (po želji) , , Beljake skupaj s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Preostanek sladkorja penasto zmešamo s kokosovo mastjo. Temu dodamo rumenjake, vanili, limonino lupino in limonin sok. Nato zmesi dodamo moko s sodo bikarbono, pehtran in skuto ter dobro premešamo. Na koncu narahlo primešamo še beljake. Zmes vlijemo v pekač obložen s peki papirjem ali namaščenem s kokosovo mastjo, posipamo s pehtranom in pečemo 50 minut do 1 uro na 180 stopinj; oziroma tako dolgo, da pecivo dobi zlato-rjavo barvo. Takoj iz pečice je pecivo malo tekoče, vendar se lepo strdi, ko se ohladi, zato ga režemo in postrežemo šele malo bolj hladnega.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.