Skutin proteinski sladoled
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Skutin proteinski sladoled

SESTAVINE:
Osnova:
* 300 g skute
* 200 g grškega jogurta
* 2 merici vanilijevih proteinov
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta (poljubno)
* med ali javorjev sirup (poljubno)

Arašidovo maslo - straciatella
•    Polovica osnove 
•    70 g arašidovega masla
•    50 g nasesekljane temne čokolade

Čokoladni namaz - straciatella
•    Polovica osnove
•    4 velike žlice čokoladno-lešnikovega namaza
•    50 g nasesekljane temne čokolade

OPIS POSTOPKA: Za osnovo skuti dodaj grški jogurt, vanilijeve proteine in vaniljev esktrakt. Zblendaj s paličnim mešalnikom. Osnovno maso razdeli na pol in vsaki polovici dodaj sestavine za različna okusa, zmešaj in razporedi maso v posodico. Po želji lahko narediš tudi samo en okus, v tem primeru podvojiš količine dodatkov. Če ti masa po dodatkih ni dovolj sladka, ji dodaj poljubno količino medu ali javorjevega sirupa do željene sladkobe. Postavi v zamrzovalnik za pol ure do eno uro, do poljubne konsistence. Sladoled lahko shraniš v hladilniku ali zamrzovalniku za dlje časa. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

 

Osnova: * 300 g skute * 200 g grškega jogurta * 2 merici vanilijevih proteinov * 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta (poljubno) * med ali javorjev sirup (poljubno) Arašidovo maslo - straciatella •    Polovica osnove  •    70 g arašidovega masla •    50 g nasesekljane temne čokolade Čokoladni namaz - straciatella •    Polovica osnove •    4 velike žlice čokoladno-lešnikovega namaza •    50 g nasesekljane temne čokolade Za osnovo skuti dodaj grški jogurt, vanilijeve proteine in vaniljev esktrakt. Zblendaj s paličnim mešalnikom. Osnovno maso razdeli na pol in vsaki polovici dodaj sestavine za različna okusa, zmešaj in razporedi maso v posodico. Po želji lahko narediš tudi samo en okus, v tem primeru podvojiš količine dodatkov. Če ti masa po dodatkih ni dovolj sladka, ji dodaj poljubno količino medu ali javorjevega sirupa do željene sladkobe. Postavi v zamrzovalnik za pol ure do eno uro, do poljubne konsistence. Sladoled lahko shraniš v hladilniku ali zamrzovalniku za dlje časa. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.