Sirove lizike po moje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sirove lizike po moje

SESTAVINE:
* najljubši srednje trdi sir (edamec, gauda...)
* staran parmezan v kosu
* začimbe po želji (npr. pica, mediteran, kajenski poper...)
* semena po želji (sezam, lanena semena, chia semena itd.)

OPIS POSTOPKA:
1. Pripravimo pladenj za v pečico in ga obložimo s peki papirjem.
2. Obe vrsti sira naribamo in zmešamo v razmerju 1:1.
3. Na peki papir položimo lesene ali termostabilne palčke za cakepops / špile. Naj bodo dovolj narazen.
4. Na vrh vsake palčke položimo kupček iz sira v obliki kroga (lahko z modelčkom poskusite tudi obliko srca itd.)
5. Vsako "liziko" posujemo z najljubšimi začimbami in posipom po želji. Čisto super pa bodo tudi v "plane" različici.
6. Pekač damo v pečico, ogreto na cca 150°C za 5-10 minut, toliko da se sir stopi in malo pozlati.
7. Pekač damo iz pečice in pustimo na sobni temperaturi, da se lizike strdijo in ohladijo.
8. Lizike postrežemo v kozarcih, v katere smo prej nasuli riž, v stojalu za cakepops itd. Če jih bomo postregli naslednji dan, lahko zgubijo hrustljavost, vendar bodo še vedno okusne. Morda jih samo pokrijte s kuhinjsko krpo, ne zapirajte jih in ne dajajte v hladilnik.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep

* najljubši srednje trdi sir (edamec, gauda...) * staran parmezan v kosu * začimbe po želji (npr. pica, mediteran, kajenski poper...) * semena po želji (sezam, lanena semena, chia semena itd.) 1. Pripravimo pladenj za v pečico in ga obložimo s peki papirjem. 2. Obe vrsti sira naribamo in zmešamo v razmerju 1:1. 3. Na peki papir položimo lesene ali termostabilne palčke za cakepops / špile. Naj bodo dovolj narazen. 4. Na vrh vsake palčke položimo kupček iz sira v obliki kroga (lahko z modelčkom poskusite tudi obliko srca itd.) 5. Vsako "liziko" posujemo z najljubšimi začimbami in posipom po želji. Čisto super pa bodo tudi v "plane" različici. 6. Pekač damo v pečico, ogreto na cca 150°C za 5-10 minut, toliko da se sir stopi in malo pozlati. 7. Pekač damo iz pečice in pustimo na sobni temperaturi, da se lizike strdijo in ohladijo. 8. Lizike postrežemo v kozarcih, v katere smo prej nasuli riž, v stojalu za cakepops itd. Če jih bomo postregli naslednji dan, lahko zgubijo hrustljavost, vendar bodo še vedno okusne. Morda jih samo pokrijte s kuhinjsko krpo, ne zapirajte jih in ne dajajte v hladilnik.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.