Široki rezanci z orehi in žajbljem

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 250 g širokih rezancev
* 60 g orehov
* 2 žlici kokosovega masla
* 6 listov svežega žajblja (3 žličke na drobno nasekljanega)
* naribana lupinica 1 večje limone
* 1 žlica limoninega soka
* 5 žlic smetane za kuhanje (rastlinske)
* 2 žlici sojine omake
* 1 žlica kvasnih kosmičev ali naribanega parmezana
* svež peteršilj 
* ½ žličke soli
* poper

OPIS POSTOPKA: Medtem ko kuhamo testenine se lotimo priprave omake- orehe rahlo zdrobimo in jih na suho prepražimo na ponvi. Nato stopimo maslo, na katerem nekje 2 minuti pražimo na drobno nasekljan žajbelj, dodamo še limonino lupinico in smetano. Omako na ognju pustimo le toliko časa, da se smetana segreje in nekoliko zgosti. Medtem dodamo preostale začimbe: limonin sok, sojino omako, kvasne kosmiče ali parmezan, žličko soli in dovolj popra. Ko so testenine kuhane jih primešamo k omaki, postrežemo pa s poljubno količino svežega nasekljanega peteršilja. 

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek