Segedin golaž
SESTAVINE:
* 4- 5 svinjskih zrezkov (cca. 600 g)
* 1 kg vloženega kislega zelja
* 2 žlici sladke paprike v prahu
* olivno olje
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* brinove jagode
* lovorjev list
* nekaj žlic kisle smetane
* poper v zrnu
* sol
* 1 polna žlička paradižnikove mezge
* kumina v zrnu
OPIS POSTOPKA:
1. Meso narežite na koščke, zelje po želji sperite.
2. Vzamete veliko posodo za kuhanje. V njej segrejte olje in nato popražite čebulo, da postekleni in spusti vodo.
3. Na čebuli popecite meso (cca 10-15 minut, vmes mešajte).
4. Čez meso potresite sladko papriko in premešajte.
5. Mesu dodajte kislo zelje (lahko ga enkrat prerežete po dolžini). Nato vmešajte še mezgo, nekaj brinovih jagod in popra v zrnu, lovorjev list, kumino in sesekljan česen. Posolimo po okusu.
6. Čez vse sestavine nalijemo vodo, toliko da jih prekrije.
7. Posodo pokrijemo, segrejemo do vretja, nato pa počasi kuhamo na nizki temperaturi, vmes večkrat premešamo, da se segedin ne prime na dno posode (cca. 1 uro).
8. Pred koncem kuhanja vmešamo še kislo smetano, odstranimo lovorjev list. Če je potrebno, še dodatno posolimo in popramo. Meso in želje morata biti mehka.
9. Segedin postrežemo s kruhom ali s kuhanim krompirjem. Lahko pa ga tudi zamrznemo za drugič.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep
Komentarji (0)