Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (4.5.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone, ter na paketa 1+1 gratis (Maca v kapsulah in Uri kompleks).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Segedin golaž
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Segedin golaž

SESTAVINE:
* 4- 5 svinjskih zrezkov (cca. 600 g)
* 1 kg vloženega kislega zelja
* 2 žlici sladke paprike v prahu
* olivno olje
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* brinove jagode
* lovorjev list
* nekaj žlic kisle smetane
* poper v zrnu
* sol
* 1 polna žlička paradižnikove mezge
* kumina v zrnu

OPIS POSTOPKA:
1. Meso narežite na koščke, zelje po želji sperite.
2. Vzamete veliko posodo za kuhanje. V njej segrejte olje in nato popražite čebulo, da postekleni in spusti vodo.
3. Na čebuli popecite meso (cca 10-15 minut, vmes mešajte).
4. Čez meso potresite sladko papriko in premešajte.
5. Mesu dodajte kislo zelje (lahko ga enkrat prerežete po dolžini). Nato vmešajte še mezgo, nekaj brinovih jagod in popra v zrnu, lovorjev list, kumino in sesekljan česen. Posolimo po okusu.
6. Čez vse sestavine nalijemo vodo, toliko da jih prekrije.
7. Posodo pokrijemo, segrejemo do vretja, nato pa počasi kuhamo na nizki temperaturi, vmes večkrat premešamo, da se segedin ne prime na dno posode (cca. 1 uro).
8. Pred koncem kuhanja vmešamo še kislo smetano, odstranimo lovorjev list. Če je potrebno, še dodatno posolimo in popramo. Meso in želje morata biti mehka.
9. Segedin postrežemo s kruhom ali s kuhanim krompirjem. Lahko pa ga tudi zamrznemo za drugič.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Nedavno ogledani izdelki