Čokomalinček in Malinolinček do 30 % ceneje

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Sadna torta brez glutena
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sadna torta brez glutena

SESTAVINE:
* 130 g kokosovega sladkorja
* 100 g masla
* 2 jajci
* 1 žlička limonine lupine (od 1 limone)
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 5 kapljic eteričnega olja pomarančne 
* 100 g grškega jogurta
* 130 g ovsene moke
* 100 g mandljeve moke
* 40 g tapiokinega škroba
* 1 žlica pecilnega praška
* 1 žlica kardamoma
* 1/4 žličke soli
* 200 g jagod (ali malin)
* 3 stebla rabarbare

* 150 g kremnega sira
* 250 g hladne smetane za stepanje
* 2 žlici medu
* 300 g jagod

OPIS POSTOPKA:
Pečico segrej na 160°C in pripravi okrogel pekač premera 21 cm tako, da ga obložiš s peki papirjem.

V stopljeno in ohlajeno maslo penasto vmešaj kokosov sladkor, okoli 4 minute. Medtem v drugi posodi zmešaj ovseno in mandljevo moko, tapiokin škrob, pecilni prašek, sol, kardamom. V sladkor in maslo dobro vmešaj še jajci, vaniljev ekstrakt in pomarančno eterično olje, okoli 4 minute. Vmešaj še grški jogurt nato pa še mešanico mok. Dodaj 200 g narezanih jagod in narezano rabarbaro, nato pa vlij v pekač in peci okoli 55 minut. 

Za kremo stepi kremni sir, sladko smetano in med, pazi, da ne mešaš predolgo. V kremo dodaj 100 g narezanih jagod. Kremo razmaži na ohlajen biskvit in gor naloži še preostanek jagod (200g). 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti