Sadna pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
Testo:
*200g bele pšenične moke
*200 g pirine polnozrnate moke
*200 g masla (zmehčanega na sobni temperaturi)
*ščepec himalajske soli
*2 žlički pecilnega praška
*100 g kokosovega sladkorja
*malo vanilije (pasta/ekstrakt/v prahu)
*2 rumenjaka
*1 celo jajce
*limonina lupinica ½ bio limone
*kokosovo olje / maslo (za namastitev pekača)

Nadev:
*malininina marmelada
*300 g jagodičevja
*2  žlici eritritola
*2 žlici indijskega trpotca oz. psiliuma

OPIS POSTOPKA: V veliko posodo presejemo moko, dodamo sol in pecilni prašek. Maslo narežemo na manjše koščke in ga primešamo k moki. Dodamo še vse preostale sestavine ter z rokami zgnetemo v čvrsto testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga damo v hladilnik za vsaj 1 uro. Pripravimo pekač za pito, tako da ga izdatno namažemo s kokosovim oljem. Testo prerežemo na 2 dela (eden naj bo malo večji). Večji kos testa razvaljamo v krog in ga položimo v namaščen pekač. Lepo oblikujemo rob pite (segati mora vsaj 2 -3 cm od dna pekača). Sadje zmešamo z eritritolom in indijskim trpotcem. Testo najprej namažemo z marmelado, nato na nanj vsujemo še sadni nadev.  Preostalo testo razvaljamo in ga razrežemo na trakce debeline 1-2 cm. Trakce položimo na pito in jih prepletemo. Pito pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut.

ČAS PRIPRAVE: 30 min + ohlajanje testa + peka
RECEPT PRIPRAVILI:
Malinca Nastja in Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek