Ruski boršč
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ruski boršč

Prvič v življenju sem pripravljala tradicionalno rusko juho iz rdeče pese in zelja, ki jo imenujemo tudi boršč.
 
SESTAVINE(za 6 porcij): 
250g surove rdeče pese
* 200g belega zelja (polovica zeljne glave)
* 1 korenček
* 1 por
* 1 srednje velik krompir
* 1 steblo stebelne zelene
* 40g masla
* 300g govedine 
* 3 rezine dimljene slanine
* 100g paradižnika
* 2 lovorjeva lista
* 2 žlički kopra
* 2 dl kisle smetane
* himalajska sol
* poper
 
OPIS POSTOPKA: Zelenjavo očistimo in operemo. Peso olupimo in narežemo na zelo tanke fileje. Na enak način narežemo tudi zelje, korenček, por, zeleno. Krompir pa narežemo na majhne kocke. 

V veliki posodi segrejemo maslo in dodamo zelenjavo, ter pražimo približno 15 minut. Prilijemo cca 0,5 l vode, dodamo sesekljan paradižnik, cel kos mesa, lovorjeva lista, slanino, poper in žličko soli. Pustimo da zavre, nato zmanjšamo plin na minimum in kuhamo 2 uri.

Po dveh urah vzamemo ven meso in ga narežemo na manjše koščke, ter ga dodamo nazaj v juho. Po potrebi dosolimo in kuhamo še 10 minut. Postrežemo v posodicah, na sredino dodamo žlico kisle smetane in potresemo s koprom.

ČAS PRIPRAVE: 30 min + kuhanje 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.