Ruski boršč
* 250g surove rdeče pese
* 200g belega zelja (polovica zeljne glave)
* 1 korenček
* 1 por
* 1 srednje velik krompir
* 1 steblo stebelne zelene
* 40g masla
* 300g govedine
* 3 rezine dimljene slanine
* 100g paradižnika
* 2 lovorjeva lista
* 2 žlički kopra
* 2 dl kisle smetane
* himalajska sol
* poper
V veliki posodi segrejemo maslo in dodamo zelenjavo, ter pražimo približno 15 minut. Prilijemo cca 0,5 l vode, dodamo sesekljan paradižnik, cel kos mesa, lovorjeva lista, slanino, poper in žličko soli. Pustimo da zavre, nato zmanjšamo plin na minimum in kuhamo 2 uri.
Po dveh urah vzamemo ven meso in ga narežemo na manjše koščke, ter ga dodamo nazaj v juho. Po potrebi dosolimo in kuhamo še 10 minut. Postrežemo v posodicah, na sredino dodamo žlico kisle smetane in potresemo s koprom.
ČAS PRIPRAVE: 30 min + kuhanje 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)