Rožičevo pecivo (brez moke)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 5 jajc  
* Vanilin ekstrakt  
* 5 žlic sladkorja ali nadomestka sladkorja  
* 4 žlice rožičeve moke  
* 1 žlica kakava  
* 1 žlica gustina 
* Pol pecilnega praška
* Koščki temne čokolade
* Maline
* Temna čokolada za preliv
* Malinova marmelada
* Sadje za dekoracijo 

OPIS POSTOPKA: Jajca (sobne temperature), sladkor in vanilin ekstrakt damo v posodo in z mešalnikom mešamo toliko časa, da zmes naraste in se zgosti. Rožičevo moko, kakav, pecilni prašek in gustin zmešamo in dodamo k jajčni zmesi. Z lopatico narahlo premešamo, da se vse sestavine povežejo. Mešamo zelo rahlo, da nam v zmesi ostane čim več zraka. Dodamo še koščke temne čokolade in maline. Pekač (jaz sem uporabila okrogel pekač, premer 18 cm) obložite s papirjem za peko ali ga rahlo namastite. V pekač zlijemo zmes in pečemo v pred-ogreti pečici na 180 stopinj približno 40 minut. Če uporabite večji pekač, čas peke nekoliko zmanjšate. Ohlajeno pecivo premažemo z malinovo marmelado in prelijemo s čokolado. Po želji okrasite s svežim sadjem.

Pa dober tek :) 

ČAS PRIPRAVE: 15 min + 40 min peka in dekoracija
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek