Rožičevi piškoti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rožičevi piškoti

Malince velikokrat ustvarjamo in preizkušamo nove recepte. Tokrat je bil naš izziv, da v receptu uporabimo kakavovo maslo. Doma sedim pred računalnikom in razmišljam, le kaj bi lahko pripravila iz kakavovega masla? Spet nekaj sladkega ali mogoče kakšno domačo kremo za telo, hmm? Ne morem se odločiti zato za pomoč vprašam strica Googla, ki je predlagal isto :) Pregledam nekaj že obstoječih receptov na spletu in še vedno sem brez prave ideje, kaj bi pripravila. Pogledam še kaj se skriva doma v shrambi in najdem rožičevo moko, ki je (priznam) do sedaj nisem uporabljala nikjer drugje, kot v pasjih piškotkih. Rožič se uporablja kot nadomestek kakava in takoj mi je bilo jasno, da morem te dve sestavine uporabiti skupaj v receptu. No tako sem se odločila, da pripravim še ne preizkušene piškotke iz kakavovega masla in rožiča, ter še nekaj ostalih sestavin. 
 
SESTAVINE:
* 100g mandljeve moke
* 50 rožičeve moke
* 100g kakavovega masla
* 4 žlice eritritola v prahu
* 2 rumenjaka
 
OPIS POSTOPKA: Kakavovo maslo stopimo v kopeli. V posodi zmešamo suhe sestavine mandljevo moko, rožičevo moko in sladilo eritritol. Dodamo dva rumenjaka in stopljeno kakavovo maslo, ki ne sme biti prevroče. Vse skupaj počasi in dobro premešamo. Pečico segrejemo na 180 °C. Iz mase oblikujemo majhne kroglice in jih postavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Piškotke pečemo približno 10 minut. Ko boste piškotke odstranili iz pečice, bodo še vedno mehki in krhki. Nekoliko se še bodo strdili potem, ko se bodo ohladili. 
 
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + 10 minut peka v pečici
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana K.
* 100g mandljeve moke * 50 rožičeve moke * 100g kakavovega masla * 4 žlice eritritola v prahu * 2 rumenjaka    Kakavovo maslo stopimo v kopeli. V posodi zmešamo suhe sestavine mandljevo moko, rožičevo moko in sladilo eritritol. Dodamo dva rumenjaka in stopljeno kakavovo maslo, ki ne sme biti prevroče. Vse skupaj počasi in dobro premešamo. Pečico segrejemo na 180 °C. Iz mase oblikujemo majhne kroglice in jih postavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Piškotke pečemo približno 10 minut. Ko boste piškotke odstranili iz pečice, bodo še vedno mehki in krhki. Nekoliko se še bodo strdili potem, ko se bodo ohladili.   
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.