Rožičevi browniji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rožičevi browniji

SESTAVINE: 
* 250 g masla
* 200 g grenke čokolade (60-80 % kakava)
* 60 g polnozrnate moke
* 200 g rjavega ali kokosovega sladkorja
* žlička pecilnega praška
* 5 velikih žlic rožičeve moke
* ščepec soli
* vaniljin ekstrakt
* sesekljani orehi (lahko tudi mleti)
* 4 jajca

OPIS POSTOPKA: Nad paro počasi stopimo maslo in čokolado. Medtem posebej v posodi pomešamo suhe sestavine (moko, pecilni, sladkor, ščepec soli in rožičevo moko), temu nato dodamo stopljeno čokolado. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo par kapljic vaniljinega ekstrakta ter sesekljane orehe. Ko se masa malce ohladi ji dodamo še 4 cela jajca ter ponovno dobro premešamo. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo na 170 °C 20-25 minut.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Martina

  * 250 g masla * 200 g grenke čokolade (60-80 % kakava) * 60 g polnozrnate moke * 200 g rjavega ali kokosovega sladkorja * žlička pecilnega praška * 5 velikih žlic rožičeve moke * ščepec soli * vaniljin ekstrakt * sesekljani orehi (lahko tudi mleti) * 4 jajca  Nad paro počasi stopimo maslo in čokolado. Medtem posebej v posodi pomešamo suhe sestavine (moko, pecilni, sladkor, ščepec soli in rožičevo moko), temu nato dodamo stopljeno čokolado. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo par kapljic vaniljinega ekstrakta ter sesekljane orehe. Ko se masa malce ohladi ji dodamo še 4 cela jajca ter ponovno dobro premešamo. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo na 170 °C 20-25 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.