Rolada z jagodami

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 1 2/3 skodelice pirine polnozrnate moke 
* 1/3 skodelice mletih lešnikov 
* 4 jajca 
* 2/3 skodelice eritritola 
* 1 žlico limoninega soka
* vanilijeva aroma 
* 1 čajno žličko pecilnega praška 
* ščepec soli
Nadev:
* skodelica mascarpone
* Skodelica jagod
(skodelica je 250 ml)

OPIS POSTOPKA:
 Zmešamo sol, pecilni, eritritol, lešnike. V mešalniku mešanici dodajamo jajca, limonin sok in aromo. Narahlo s kuhalnico vmešamo presejano moko. V nizek pekač položimo peki papir, ki ga lahko premažemo tudi z oljem. Biskvit vlijemo in ga pečemo cca. 15 minut na 180 stopinjah (prilagodite vaši pečici). Preizkus lahko naredite z zobotrebcem - zobotrebec zapičimo v sredino testa in preverimo, do kakšne mere je pečeno. Če je zobotrebec še vedno moker, biskvit še ni pečen. Pečen biskvit pustimo par minut, da se malo ohladi, odlepimo peki papir in ga položimo na čisto kuhinjsko krpo. V krpo ga zavijemo in počakamo, da se čisto ohladi. Nato jo odvijemo in namažemo s kremo. Pri kremi najprej rahlo stepemo mascarpone. S kuhalnico mu vmešamo narezane jagode. Rolado premažemo, zavijemo, poljubno tudi okrasimo.

ČAS PRIPRAVE: cca. 30 min (čas ohlajanja ni vštet) 
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek