Rolada s kislo smetano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rolada s kislo smetano

SESTAVINE: 
*6 žlic mletih orehov 
*6 žlic kokosovega sladkorja 
*6 jajc
*polovička pecilnega praška
*250 ml kisle smetane za nadev

OPIS POSTOPKA: 
1. V posodi dobro stepemo rumenjake in beljake, da bo zmes kompaktna (mešajte z električno metlico vsaj 2minuti).
2. Nato dodamo mlete orehe, kokosov sladkor in pecilni prašek. Mešanico še enkrat dobro premešamo.
3. Na večji pekač pripravimo peki papir in mešanico vlijemo v pekač.
4. Pečemo 10 minut na 200 stopinj.
5. Ko je rulada pečena, še vročo skupaj s peki papirjem zvijemo v rulado.
6. Počakamo, da se ohladi. Rulado razvijemo namažemo po celotni površini s kislo smetano in zavijemo nazaj v rulado.
7. Rulado postavimo še za kakšno uro v hladilnik.

ČAS PRIPRAVE: 25 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana 

  *6 žlic mletih orehov  *6 žlic kokosovega sladkorja  *6 jajc *polovička pecilnega praška *250 ml kisle smetane za nadev   1. V posodi dobro stepemo rumenjake in beljake, da bo zmes kompaktna (mešajte z električno metlico vsaj 2minuti). 2. Nato dodamo mlete orehe, kokosov sladkor in pecilni prašek. Mešanico še enkrat dobro premešamo. 3. Na večji pekač pripravimo peki papir in mešanico vlijemo v pekač. 4. Pečemo 10 minut na 200 stopinj. 5. Ko je rulada pečena, še vročo skupaj s peki papirjem zvijemo v rulado. 6. Počakamo, da se ohladi. Rulado razvijemo namažemo po celotni površini s kislo smetano in zavijemo nazaj v rulado. 7. Rulado postavimo še za kakšno uro v hladilnik.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.