Rižev narastek z jabolki in cimetom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rižev narastek z jabolki in cimetom

1

Če želiš obuditi spomine na otroštvo, potem pripravi rižev narastek z jabolki. Prileže se topel, brez težav pa si lahko privoščiš tudi hladnega.

SESTAVINE:
Za riž:

* 250 g okroglozrnatega riža
* 1l mleka
* 3 jajca
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* sol
Za zmes jabolk:
* 3 večja sočna jabolka - najbolje sorta Elstar, Jonagold ali Gala
* 1 žlička cimeta 
* 1 ščepec muškatnega oreška
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* dve žlici soka limone
Za pekač:
* 2 žlici masla ali kokosovega olja

OPIS POSTOPKA: V vrelem soljenem mleku, skuhamo prej opran riž. Kuhamo ga približno 20 minut, med kuhanjem mešamo, da dobimo na koncu kremasto maso.

Med kuhanjem riža, si pripravimo posodo, v katero naribamo jabolka (če niso škropljena, jabolk ne lupimo), ki jih posujemo s kokosovim sladkorjem, cimetom, muškatnim oreščkom in limoninim sokom.

Ločimo rumenjake od beljakov in rumenjake penasto umešamo s kokosovim sladkorjem. Skupaj zmešamo nekoliko ohlajen riž in penasto umešane rumenjake. Na koncu pa postopoma dodamo še trd sneg iz beljakov, ki ga narahlo vmešamo v zmes.

Pripravljeno maso vlijemo v premazan pekač, po vrhu dodamo zmes jabolk in pečemo v ogreti pečici na 180stC, približno 40 minut. 

ČAS PRIPRAVE: kuhanje riža: 20 min + priprava mase za peko: 15min + peka: 40min = 70min  
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

SNEŽANA TUREK

ŠE SPROBAM IN JAVIM ;)