Rižev narastek z jabolki in cimetom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za riž:

* 250 g okroglozrnatega riža
* 1l mleka
* 3 jajca
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* sol
Za zmes jabolk:
* 3 večja sočna jabolka - najbolje sorta Elstar, Jonagold ali Gala
* 1 žlička cimeta 
* 1 žlička muškatnega oreška
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* dve žlici soka limone
Za pekač:
* 2 žlici masla

OPIS POSTOPKA:
 V soljenem mleku, skuhamo prej opran riž. Kuhamo ga približno 15 - 20 minut, med kuhanjem mešamo, da dobimo na koncu kremasto maso. Med kuhanjem riža, si pripravimo posodo, v katero naribamo jabolka - (če niso škropljena, jabolk ne lupimo), ki jih posujemo s sladkorjem, cimetom in limoninim sokom. Ločimo rumenjake od beljakov in rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Skupaj zmešamo nekoliko ohlajen riž in penasto umešane rumenjake. Na koncu pa postopoma dodamo še trd sneg iz beljakov, ki ga narahlo vmešamo v zmes. Pripravljeno maso vlijemo v premazan pekač in pečemo v ogreti pečici na 180stC, približno 40 minut. 

ČAS PRIPRAVE: kuhanje riža: 15min + priprava mase za peko: 15min + peka: 40min = 70min  
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek