Rezine z mandlji in arašidovim maslom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
Podlaga:
* 2 žlici kokosovega masla, raztopimo
* 2 žlici agavinega sirupa,
* Ščep soli
* Vanilin ekstrakt
* 10 polnih žlic mandljeve moke
Krema:
* 2 žlici arašidovega masla
* 1 žlica kokosovega masla, raztopimo
* 1 žlica agavinega sirupa
* 2 žlici maskarpone sira
Preliv:
* 75 g temne čokolade
* 1 žlička kokosovega masla

OPIS POSTOPKA:
 Za podlago raztopimo kokosovo maslo, nato dodamo preostale sestavine in premešamo, da se med sabo povežejo. Mandljevo zmes damo v manjši ozek pekač (jaz sem uporabila tistega v katerem sicer pečem kruh), predhodno ga obložimo s papirjem za peko. Maso dobro (enakomerno) pritisnemo ob dno pekača in pečemo v pred ogreti pečici pri 180 stopinjah, 12 minut. Pustimo da se ohladi, nato pripravimo kremo. Za kremo raztopimo kokosovo maslo, nato dodamo preostale sestavine in zmešamo v gladko kremo, ki jo enakomerno razporedimo na testo. Damo na hladno, da se krema učvrsti. Za preliv uporabimo temno čokolado, ki ji dodamo malo kokosovega masla. Raztopimo in prelijemo kremo. Ko se čokolada učvrsti rezine poljubno narežemo.

ČAS PRIPRAVE:
 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek