Rezina Snickers v zdravi različici

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.7)
Št. ocen: 7

Rezina, ki na prvi pogled ni videti zdrava, ko pa pogledamo njene sestavine, vidimo same zdrave izdelke, ki poskrbijo, da je sladica slastna, vendar kljub temu še vedno zdrava. 

SESTAVINE:Rezina Snickers v zdravi različici

Spodnja plast:
* 100 g namočenih in olupljenih (ali blanširanih) mandljev
* 50 g arašidovega masla
* 25 g javorjevega sirupa
* 25 g kokosovega masla - olja (brez vonja).

"Karamelna" plast z arašidi (uporabili bomo približno 1/2 od navedenih količin):
* 10 medjool datljev (oz. cca 200 g namočenih navadnih)
* cca. 50 ml vode (sproti doziramo)
* 25 g kokosovega masla - olja (brez vonja)
* arašidi - nesoljeni in praženi brez olja
* ščepec solnega cveta
Čokoladni preliv:
* 150 g čokolade z vsaj 70 % deležem kakava
* 15 g kokosovega masla - olja (brez vonja)

OPIS POSTOPKA: Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini in ga z ostalimi sestavinami za spodnjo plast zmiksamo v čim bolj homogeno pasto, ki jo na peki papirju oblikujemo v kvadrat (velikosti 12 cm x 12 cm) in jo damo v zamrzovalnik. Tudi za drugo plast najprej segrejemo kokosovo maslo in ga skupaj z datlji miksamo v datljevo pasto. Po potrebi dolijemo vodo, da se lažje meša.* Polovico namažemo na spodnjo plast, ki smo jo vzeli iz zmrzovalnika. Na vrh potresemo še arašide in ščepec solnega cveta (ali soli). Vse skupaj damo za nekaj ur v zamrzovalnik in šele takrat razrežemo na poljubno velike kose. Jaz sem jih pripravila 10. Nad posodo z vročo vodo raztopimo čokolado in dodamo kokosovo maslo. Zmrznjene kose oblijemo s čokolado in jih odložimo na peki papir, da se čokolada strdi. Namig: Količina za "karamelno" plast je podvojena zaradi lažjega miksanja - ostane je namreč skoraj polovica, ki pa jo lahko porabimo za kako drugo sladico. Lahko pa seveda podvojimo količino za spodnjo plast in jo porabimo celo. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + čas v zmrzovalniku 
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek