Rezanci s piščancem in papriko v omaki

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE (za 4 osebe): 
* 400 g Šili široki rezanci kurkuma
* 500 g piščančjih prsi
* 20 g masla
* 2 žlici olivnega olja
* 1 srednje velika čebula
* 1dl belega vina
* 1,5 dl sladke smetane
* jušna osnova
* 3 zelene paprike
* timijan, sol, beli poper
* peteršilj

OPIS POSTOPKA: V težki ponvi na mešanici masla in olja prepražimo čebulo, dodamo na manjše rezine narezane piščančje prsi in mešamo tako dolgo, da se osuši mesni sok. Po okusu začinimo in dodamo na trakove narezano zeleno papriko. Dobro premešamo in prilijemo vino, smetano ter toliko juhe, da je omaka primerno gosta. Počasi kuhamo 20 do 25 minut.

Medtem v vreli rahlo osoljeni vodi (5L) skuhamo široke rezance. Ko so še trdi na ugriz, jih odcedimo in stresemo v servirno skledo. Čeznje prelijemo omako, okrasimo s peteršiljem in ponudimo.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVIL: Družina Šilc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek