Regratov smuti z domačo granolo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za domačo granolo: 

* 1 skodelica ajdovih kosmičev
* 1 skodelica mešanih semen (lanena, sezamova, sončnična)
* 1/2 skodelice zdrobljenih orehov (lahko tudi mandljev, lešnikov...)
* cimet
* ščepec soli
* 1 žlica medu
* 1 pretlačena banana
* 1 žlica kokosovega masla
Za zeleni smoothie:
* pest regrata
* merica veganskih vanilijevih proteinov
* pol žličke matche
* žlica medu
* 1 dl mandljevega mleka

OPIS POSTOPKA: 
Za granolo: suhe sestavine (kosmiče, semena, oreščke, cimet in sol) zmešamo v eni posodi, mokre (pretlačeno banano, stopljeno kokosovo maslo in med) posebej. Masi nato združimo, razporedimo po peki papirju in pečemo 20 min na 180 stopinj. V steklenem kozarcu granolo lahko hranimo tudi več tednov. Uporaba je izjemno vsestranska - kot dodatek kosmičem, smoothiejem, sladoledu, jogurtu, oz. kar tako.

Za zeleni smoothie, v blenderju do gladkega zmiksamo regrat, proteine, matcho, med in mandljevo mleko, po potrebi dodamo še malo vode - odvisno, kako gosto maso želimo. Okrasimo z domačo granolo, svežim sadjem, čokolado...

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek