Raffaello tortica z malinino kremo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Raffaello tortica z malinino kremo

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je preprosta za pripravo in resnično nežnega okusa v kombinaciji vanilije, jogurta, malin in kokosa.



SESTAVINE:

ZA TESTO

* 40g kokosove moke

* 2 jajci

* 50g kokosovega olja

* 1 žlička esence vanilije

* 1 žlica ruma

* 1/2 žlice sladila SugarSweet 1:10

* 15g grobo mletega kokosa


ZA KOKOSOVO KREMO

* 300g lahkega sira mascarpone

* 1 lahka kisla smetana

* 3 zlice grobo mletega kokosa

* 350g grškega jogurta brez maščob

* 1/2 žlice sladila SugarSweet 1:10

* 1 žlička esence vanilije

* 2x 20g želatine v prahu

MALININA KREMA

* 250g svežih ali odmrznjenih malin

* 15g želatine v prahu

* ščepec cimeta

* 2 žlički sladila Sugar Sweet 1:10

* sok polovice limone



OPIS POSTOPKA: PRIPRAVA TESTA

1. V skodelico damo kokosovo moko, beljakovine, sladilo Sugar Sweet in grobo mleti kokos.

2. Nato dodamo jajca, stopljeno kokosovo olje, esenco bele čokolade in rum.

3. Z električnim mešalnikom premešamo, nato maso z žlico (ker je nekoliko gostejša) damo v okrogel pekač premera okoli 20cm in jo razmažemo po dnu.

4. Biskvit pečemo 10-20 minut (zelo je odvisno od pečice zato spremljajte peko – ko začne zgoraj rjaveti je pečen) na 180 stopinj.

PRIPRAVA KOKOSOVE KREME

1. Vzemite veliko posodo in v njej z žlico premešajte vse sestavine razen želatine v prahu (v tem trenutku maso preizkusite če je dovolj sladka).

2. Nato maso razdelite na pol

3. Mlačno vodo zmešamo z želatino da se razpusti in jo nato vmešamo v polovico mase, ki jo nato zelo hitro razporedimo po ohlajenem biskvitu.

4. Vse skupaj za slabo uro postavimo v hladilnik.

PRIPRAVA MALININEGA NADEVA

1. Maline skupaj z tekočino, ki so jo spustile med odmrzovanjem zmiksamo do gladke mase in jim dodamo cimet, sladilo,esenco in sok limone (jaz imam rada bolj kislo, če vam to ni všeč dajte manj limoninega soka).

2. *če so maline še vedno zelo mrzle jih malenkost ogrejte v mikrovalovni pečici ali na štedilniku, zato da se bo želatina bolje razpustila.

3. Nazadnje dodajte želatino v prahu, premešajte in prelijte čez tortico.

4. Zopet postavite v hladilnik da se malinina plast malenkost strdi. 



1. Nazadnje vmešajte še enako količino želatine v preostanek bele kreme in prelijte čez malinino plast. 2. Najboljše je, da torto čez noć postavite v hladilnik da se res zagotovo ohladi.

3. Postrezite :)



ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Fit and Sweet


, PRIPRAVA TESTA 1. V skodelico damo kokosovo moko, beljakovine, sladilo Sugar Sweet in grobo mleti kokos. 2. Nato dodamo jajca, stopljeno kokosovo olje, esenco bele čokolade in rum. 3. Z električnim mešalnikom premešamo, nato maso z žlico (ker je nekoliko gostejša) damo v okrogel pekač premera okoli 20cm in jo razmažemo po dnu. 4. Biskvit pečemo 10-20 minut (zelo je odvisno od pečice zato spremljajte peko – ko začne zgoraj rjaveti je pečen) na 180 stopinj. PRIPRAVA KOKOSOVE KREME 1. Vzemite veliko posodo in v njej z žlico premešajte vse sestavine razen želatine v prahu (v tem trenutku maso preizkusite če je dovolj sladka). 2. Nato maso razdelite na pol 3. Mlačno vodo zmešamo z želatino da se razpusti in jo nato vmešamo v polovico mase, ki jo nato zelo hitro razporedimo po ohlajenem biskvitu. 4. Vse skupaj za slabo uro postavimo v hladilnik. PRIPRAVA MALININEGA NADEVA 1. Maline skupaj z tekočino, ki so jo spustile med odmrzovanjem zmiksamo do gladke mase in jim dodamo cimet, sladilo,esenco in sok limone (jaz imam rada bolj kislo, če vam to ni všeč dajte manj limoninega soka). 2. *če so maline še vedno zelo mrzle jih malenkost ogrejte v mikrovalovni pečici ali na štedilniku, zato da se bo želatina bolje razpustila. 3. Nazadnje dodajte želatino v prahu, premešajte in prelijte čez tortico. 4. Zopet postavite v hladilnik da se malinina plast malenkost strdi.  1. Nazadnje vmešajte še enako količino želatine v preostanek bele kreme in prelijte čez malinino plast. 2. Najboljše je, da torto čez noć postavite v hladilnik da se res zagotovo ohladi. 3. Postrezite :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.