Raffaello brez slabe vesti

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
* 120 g oluščenega prosa
* 350 ml mleka (riževo, kokosovo, mandljevo, ovseno..)
* 2-4 žlice sladila (sama sem uporabila agavin sirup)
* 120 g kokosovih kosmičev (običajno prodajani kot kokosova moka, pazite, da ne uporabite prave kokosove moke)
* 80 g kokosovih kosmičev za posip
* 28 lešnikov (po želji lahko tudi mandlje) 


OPIS POSTOPKA:
 
1. Proso prelijemo z vrelo vodo, da izgubi grenkobo.
2. proso skuhamo v riževem mleku (cca 15 min), pokrijemo s pokrovko in pustimo počivati, da se prepoji z okusi.
3. Kuhano proso damo v multipraktik, dodamo kokosove kosmiče, ter agavin sirup. Vse skupaj zmešamo v gladko zmes.
4. Zmes pustimo v hladilniku vsaj eno uro.
5. Oblikujemo kroglice. Najboljša mera za velikost je 1 jedilna žlica za kroglico.
6. Vsako kroglico povaljamo v kokosovih kosmičih.
7. Postrežemo takoj ali hranimo v hladilniku, kjer zdržijo do 4 dni.

ČAS PRIPRAVE:
 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Ines Zadravec 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek