Prosena kaša z jabolki in skuto

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Prva plast: 

* 200 g prosene kaše 
* 1 jajce 
* sladilo (eritritol ali stevia)
Druga plast: 
* 500 g skute 
* 250 g skyra 
* 1 jajce 
* vanilijeva aroma ali sladilo
Tretja plast: 
* 3 jabolka 
* cimet

OPIS POSTOPKA:
 
Priprava prve plasti: Proseno kašo skuhamo in ohladimo. Stepemo eno jajce in ga primešamo kuhani proseni kaši. Po okusu dodamo sladilo. Maso enakomerno razporedimo po dnu pekača in pečemo na 180 stopinj celzija 10 min in medtem pripravimo drugo plast.

Priprava druge plasti: Z ročnim mešalnikom zmiksamo skuto, skyr, jajce in vanilijevo aromo ali sladilo. Pekač s proseno kašo vzamemo iz pečice in čez prvo plast enakomerno razporedimo še drugo plast. Pečemo 15 do 20 minut oziroma dokler ni druga plast pečena v celoti. Medtem pripravimo tretjo plast.

Priprava tretje plasti: Jabolka narežemo na krhlje. V vodi jih rahlo pokuhamo in začinimo s cimetom. Čas kuhanja jabolk je odvisen od tega kakšno teksturo jabolčnih krhljev želite. Ko je druga plast pečena, vzemite pekač iz pečice. Po drugi plasti razporedite kuhane jabolčne krhlje, prelijte z 1-2 dcl vode kuhanih jabolk ter po želji dodatno zapecite.

Namig: Za dodatek lahko prelijete s sirupom brez sladkorja in kalorij. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min  
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek