VIDEO: Prosena kaša z jabolki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Prosena kaša z jabolki in skuto je odlična ideja za sladico, malico ali kot zdrav zajtrk. Primerna je tudi za diabetike. 

Spodaj najdeš tudi video recept za pripravo prosene kaše z jabolki, ki sva ga posneli skupaj z Lano Matjašič Filipič, ki ima diabetes že 20 let. V videju pa najdeš tudi recept za zdravo jagodno pito. 

SESTAVINE:
Prva plast: 

* 120 g prosene kaše 
* 1 jajce 
Druga plast: 
* 250 g skute 
* 200 g skyr (islandski jogurt)
* 1 jajce 
* 50 g sladila eritritol
Tretja plast: 
* 1 veliko jabolko
* pol žličke cejlonskega cimeta
* 30 g sladila eritritol

OPIS POSTOPKA:
 
Priprava prve plasti: Proseno kašo skuhamo po navodilih in speremo z mrzlo vodo. Z vilico stepemo eno jajce in ga primešamo kuhani proseni kaši. Po okusu dodamo sladilo. Maso enakomerno razporedimo v posodice ali po dnu majhnega pekača in pečemo na 180 stopinj 10 min. Medtem pripravimo drugo in tretjo plast.

Pekač s proseno kašo vzamemo iz pečice in čez prvo plast enakomerno razporedimo še drugo in tretjo plast. Pečemo še 20 minut. 

Priprava druge plasti: Z ročnim mešalnikom zmiksamo skuto, skyr, jajce in eritritol.  

Priprava tretje plasti: Jabolko narežemo na majhne koščke, dodamo cimet in eritritol. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min + peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič in Malinca Nastja 

Si želiš še več sladkih in zdravih receptov primernih tudi za diabetike? Klikni TUKAJ in si prenesi brezplačno e-knjižico z recepti. 

Pri pripravi receptov sva uporabili mešalnik znamke Braun, ki ju najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. Prav tako sva uporabili posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek