Prežganka

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Zdrava različica tradicionalne juhe prežganke. Juhica nas prijetno pogreje in okrepča. Pomaga tudi pri raznih prebavnih težavah.

SESTAVINE:
*2 žlici olivnega olja
*2 žlici pirine bele ekološke moke
*1 jajce
*8 dcl vode
*kumina v prahu
*himalajska sol
*poper
*svež peteršilj

OPIS POSTOPKA:
1. Na olivnem olju pripravimo prežganje iz moke. Prežganje naj bo močno, kar pomeni, da naj porjavi, ne sme se zažgati. Zato ves čas mešamo in pazimo.
2. Dodamo kumino, sol in poper po okusu.
3. Postopno dodajamo hladno vodo in mešamo, da se ne naredijo grudice.
4. Juho pustimo rahlo vreti 30 minut.
5. V kozarčku stepemo jajce in ga zakuhamo v juho.
6. Juho postrežemo in dodamo svež peteršilj.

ČAS PRIPRAVE: 40 h

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

OPIS POSTOPKA: 1. Na olivnem olju pripravimo prežganje iz moke. Prežganje naj bo močno, kar pomeni, da naj porjavi, ne sme se zažgati. Zato ves čas mešamo in pazimo.2. Dodamo kumino, sol in poper po okusu. 3. Postopno dodajamo hladno vodo in mešamo, da se ne naredijo grudice. 4. Juho pustimo rahlo vreti 30 minut. 5. V kozarčku stepemo jajce in ga zakuhamo v juho. 6. Juho postrežemo in dodamo svež peteršilj. ČAS PRIPRAVE: 40 hRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana 1. Na olivnem olju pripravimo prežganje iz moke. Prežganje naj bo močno, kar pomeni, da naj porjavi, ne sme se zažgati. Zato ves čas mešamo in pazimo.2. Dodamo kumino, sol in poper po okusu. 3. Postopno dodajamo hladno vodo in mešamo, da se ne naredijo grudice. 4. Juho pustimo rahlo vreti 30 minut. 5. V kozarčku stepemo jajce in ga zakuhamo v juho. 6. Juho postrežemo in dodamo svež peteršilj.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek