Presni retaši
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presni retaši

SESTAVINE:
* 400 g mandljev
* 160 g izkoščičenih datljev
* eno žlico ruma
Nadev:
* jabolka
* cimet
* orehi
* rum
* eritritol 

OPIS POSTOPKA: Mandlje z multipraktikom, na drobno sesekljamo. Postopoma dodamo datlje, rum in nekaj kapljic vode. Paziti moramo, da dobimo lepo gosto - kompaktno zmes iz katerega bomo naredili testo. Na poljuben večji pladenj, lahko tudi pekač, polozimo peki papir in z žlico ter rokami raztegnemo testo. Oblikujemo v pravokotno obliko in obrežemo robove. Nadev: Jabolka naribamo in posujemo s cimetom. Orehe zmeljemo, jim primešamo malo ruma in eritritol ter začnemo s pripravo.
Testo razrežemo na manjse pravokotnike. Za vsak retaš potrebujemo 3 plasti. Prvo plast položimo na krožnik, ga nadevamo z jabolki/orehi, nanj položimo drugo plast, ga ponovno nadevamo in na vrh položimo se zadnjo - tretjo plast. Sladico postrežemo in uživamo.
P.S. Pripravite si lahko različne nadeve in uživate brez slabe vesti!

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat

* 400 g mandljev * 160 g izkoščičenih datljev * eno žlico ruma  Mandlje z multipraktikom, na drobno sesekljamo. Postopoma dodamo datlje, rum in nekaj kapljic vode. Paziti moramo, da dobimo lepo gosto - kompaktno zmes iz katerega bomo naredili testo. Na poljuben večji pladenj, lahko tudi pekač, polozimo peki papir in z žlico ter rokami raztegnemo testo. Oblikujemo v pravokotno obliko in obrežemo robove. Nadev: Jabolka naribamo in posujemo s cimetom. Orehe zmeljemo, jim primešamo malo ruma in eritritol ter začnemo s pripravo. Testo razrežemo na manjse pravokotnike. Za vsak retaš potrebujemo 3 plasti. Prvo plast položimo na krožnik, ga nadevamo z jabolki/orehi, nanj položimo drugo plast, ga ponovno nadevamo in na vrh položimo se zadnjo - tretjo plast. Sladico postrežemo in uživamo. P.S. Pripravite si lahko različne nadeve in uživate brez slabe vesti!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.