Presne slano - karamelne tortice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Podlaga:
* 1/2 skodelice mletih mandljev
* 1/2 skodelice mletega kokosa
* 1/3 skodelice suhih murv
* 1/4 skodelice javorjevega sirupa
* 1/2 žličke vanilije v prahu
Karamelna krema:
* 5 medjool datljev
* 1/3 skodelice indijskih oreščkov
* 1/3 skodelice kokosove kreme
* 1 žlica kokosovega olja
* 1/2 žličke himalajske soli
* ščep vanilije v prahu
* 2-3 žlice vode
Zgornja plast (po želji): 
* stopljena bela čokolada, kokosov čips, suhe murve, mandljevi lističi, himalajska sol, kokosov sladkor... 


OPIS POSTOPKA:
 V blenderju zmiksamo vse sestavine za podlago. Če je zmes premokra dodamo še kakšno žličko mletega kokosa, če je presuha pa vodo. Ko se zmes sprime skupaj, jo razporedimo v poljuben pekač/e (obložene s papirjem za peko). Dobro jo potlačimo in postavimo na stran.
Zmiksamo vse sestavine za karamelno plast (vodo dodajamo sproti), dokler ne nastane gladka krema. To razporedimo po pripravljeni podlagi, vrh pa okrasimo s poljubnimi posipi. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za vsaj 1 uro (lahko tudi čez noč), nato jih postrežemo nekoliko odtajane. 
 
ČAS PRIPRAVE: 30 minut + hlajenje (1 ura) 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin

SESTAVINE: Podlaga: * 1/2 skodelice mletih mandljev * 1/2 skodelice mletega kokosa * 1/3 skodelice suhih murv * 1/4 skodelice javorjevega sirupa * 1/2 žličke vanilije v prahu Karamelna krema: * 5 medjool datljev * 1/3 skodelice indijskih oreščkov * 1/3 skodelice kokosove kreme * 1 žlica kokosovega olja * 1/2 žličke himalajske soli * ščep vanilije v prahu * 2-3 žlice vode Zgornja plast (po želji): * stopljena bela čokolada, kokosov čips, suhe murve, mandljevi lističi, himalajska sol, kokosov sladkor... OPIS POSTOPKA: V blenderju zmiksamo vse sestavine za podlago. Če je zmes premokra dodamo še kakšno žličko mletega kokosa, če je presuha pa vodo. Ko se zmes sprime skupaj, jo razporedimo v poljuben pekač/e (obložene s papirjem za peko). Dobro jo potlačimo in postavimo na stran. Zmiksamo vse sestavine za karamelno plast (vodo dodajamo sproti), dokler ne nastane gladka krema. To razporedimo po pripravljeni podlagi, vrh pa okrasimo s poljubnimi posipi. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za vsaj 1 uro (lahko tudi čez noč), nato jih postrežemo nekoliko odtajane.    ČAS PRIPRAVE: 30 minut + hlajenje (1 ura) RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek