Presne karamelne - tahinijeve rezine
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presne karamelne - tahinijeve rezine

SESTAVINE:
*10 medjool datljev
*1/3 skodelice kaljene ajde (lahko tudi presne)
*3 žlice naravnega arašidovega masla
*2 žlici javorjevga sirupa
*2 žlici kokosovega olja
*1/2 žličke vanilije v prahu
*1/3 skodelice mandljev
*1/3 skodelice bučnih semen
*1/3 skodelice kokosovega čipsa
*1/3 skodelice goji jagod
*2 žlici kakavovih zrn
*2 žlici tahinija
*½ žličke soli
*1 žlica javorjevega sirupa
*goji jagode, kakavova zrna, kokosov čips za posip

OPIS POSTOPKA: Datlje, polovico ajde, arašidovo maslo, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijo v blenderju / multipraktiku zmeljemo v gladko zmes. Mandlje, bučna semena in kokosov čips na hitro popražimo v suhi ponvi (2-3 minute), nato pa jih grobo nasekljamo. V večji skledi jih zmešamo s pripravljeno datljevo zmesjo in dodamo še goji jagode in kakavova zrna. Maso razporedimo v več manjših pekačev ali v enega večjega (obloženega s papirjem za peko). Dobro potlačimo, čez pa premažemo tahini, ki smo ga zmešali z javorjevim sirupom. Potresemo še z goji jagodami, kokosom in kakavovimi zrni ter postavimo v zamrzovalnik za vsaj 30 minut. Po tem času lahko maso narežemo na manjše rezine, ki jih hranimo v zamrzovalniku. Pred postrežbo jih za nekaj minut pustimo na sobni temperaturi.

ČAS PRIPRAVE: 10 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin 
*10 medjool datljev *1/3 skodelice kaljene ajde (lahko tudi presne) *3 žlice naravnega arašidovega masla *2 žlici javorjevga sirupa *2 žlici kokosovega olja *1/2 žličke vanilije v prahu *1/3 skodelice mandljev *1/3 skodelice bučnih semen *1/3 skodelice kokosovega čipsa *1/3 skodelice goji jagod *2 žlici kakavovih zrn *2 žlici tahinija *½ žličke soli *1 žlica javorjevega sirupa *goji jagode, kakavova zrna, kokosov čips za posip Datlje, polovico ajde, arašidovo maslo, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijo v blenderju / multipraktiku zmeljemo v gladko zmes. Mandlje, bučna semena in kokosov čips na hitro popražimo v suhi ponvi (2-3 minute), nato pa jih grobo nasekljamo. V večji skledi jih zmešamo s pripravljeno datljevo zmesjo in dodamo še goji jagode in kakavova zrna. Maso razporedimo v več manjših pekačev ali v enega večjega (obloženega s papirjem za peko). Dobro potlačimo, čez pa premažemo tahini, ki smo ga zmešali z javorjevim sirupom. Potresemo še z goji jagodami, kokosom in kakavovimi zrni ter postavimo v zamrzovalnik za vsaj 30 minut. Po tem času lahko maso narežemo na manjše rezine, ki jih hranimo v zamrzovalniku. Pred postrežbo jih za nekaj minut pustimo na sobni temperaturi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.