Presne karamelne - tahinijeve rezine
SESTAVINE:
*10 medjool datljev
*1/3 skodelice kaljene ajde (lahko tudi presne)
*3 žlice naravnega arašidovega masla
*2 žlici javorjevga sirupa
*2 žlici kokosovega olja
*1/2 žličke vanilije v prahu
*1/3 skodelice mandljev
*1/3 skodelice bučnih semen
*1/3 skodelice kokosovega čipsa
*1/3 skodelice goji jagod
*2 žlici kakavovih zrn
*2 žlici tahinija
*½ žličke soli
*1 žlica javorjevega sirupa
*goji jagode, kakavova zrna, kokosov čips za posip
OPIS POSTOPKA: Datlje, polovico ajde, arašidovo maslo, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijo v blenderju / multipraktiku zmeljemo v gladko zmes. Mandlje, bučna semena in kokosov čips na hitro popražimo v suhi ponvi (2-3 minute), nato pa jih grobo nasekljamo. V večji skledi jih zmešamo s pripravljeno datljevo zmesjo in dodamo še goji jagode in kakavova zrna. Maso razporedimo v več manjših pekačev ali v enega večjega (obloženega s papirjem za peko). Dobro potlačimo, čez pa premažemo tahini, ki smo ga zmešali z javorjevim sirupom. Potresemo še z goji jagodami, kokosom in kakavovimi zrni ter postavimo v zamrzovalnik za vsaj 30 minut. Po tem času lahko maso narežemo na manjše rezine, ki jih hranimo v zamrzovalniku. Pred postrežbo jih za nekaj minut pustimo na sobni temperaturi.
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)