Presna malinina tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna malinina tortica

SESTAVINE:
Biskvit:
*1 kozarček lešnikov
*1 kozarček mandljev
*1 kozarček datljev
*0,5 kozarčka 100% presnega kakava
*2 žlici kokosovega olja
*2 žlici vode
*ščepec vanilije v prahu

Uporabila sem kozarček prostornine 2 dcl. Lešnike in mandlje sem uporabila cele z olupi vred.

Nadev:
*300 g malin
*2 banani

Uporabila sem zamrznjene maline, ki sem jih predhodna odtalila.

Preliv:
*2 kozarčka datljev
*1,5 kozarčka vode
*0,5 kozarčka 100% presnega kakava
*0,5 kozarčka kokosovega olja

OPIS POSTOPKA:

V mešalniku zmiksamo lešnike in madlje, nato dodamo še datlje, ki jih predhodno speremo z vodo in nato še preostale sestavine. V okrogli pekač položimo peki papir in biskvit čim bolj potlačimo v pekač. Narežemo banane na male kolobarje. Sprva na biskvit razporedimo maline in nato še banane. Za čokoladni preliv meljemo datlje tako dolgo, da se naredi sprijeta kepa. Nato dodamo še vodo in meljemo tako dolgo, da nastane gosta pasta brez delčkov. Na koncu dodamo še kakav in kokosovo olje, še malo zmeljemo in najboljši čokoladni preliv je pripravljen. Čokoladni preliv prelijemo po bananah in torto postavimo vsaj za 1 uro v hladilnik. Na koncu jo lahko po želji tudi okrasimo – meni je za to zmanjkalo časa :)

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Biskvit: *1 kozarček lešnikov *1 kozarček mandljev *1 kozarček datljev *0,5 kozarčka 100% presnega kakava *2 žlici kokosovega olja *2 žlici vode *ščepec vanilije v prahu Uporabila sem kozarček prostornine 2 dcl. Lešnike in mandlje sem uporabila cele z olupi vred. Nadev: *300 g malin *2 banani Uporabila sem zamrznjene maline, ki sem jih predhodna odtalila. Preliv: *2 kozarčka datljev *1,5 kozarčka vode *0,5 kozarčka 100% presnega kakava *0,5 kozarčka kokosovega olja V mešalniku zmiksamo lešnike in madlje, nato dodamo še datlje, ki jih predhodno speremo z vodo in nato še preostale sestavine. V okrogli pekač položimo peki papir in biskvit čim bolj potlačimo v pekač. Narežemo banane na male kolobarje. Sprva na biskvit razporedimo maline in nato še banane. Za čokoladni preliv meljemo datlje tako dolgo, da se naredi sprijeta kepa. Nato dodamo še vodo in meljemo tako dolgo, da nastane gosta pasta brez delčkov. Na koncu dodamo še kakav in kokosovo olje, še malo zmeljemo in najboljši čokoladni preliv je pripravljen. Čokoladni preliv prelijemo po bananah in torto postavimo vsaj za 1 uro v hladilnik. Na koncu jo lahko po želji tudi okrasimo – meni je za to zmanjkalo časa :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.