Presna malinina tortica

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Biskvit:
*1 kozarček lešnikov
*1 kozarček mandljev
*1 kozarček datljev
*0,5 kozarčka 100% presnega kakava
*2 žlici kokosovega olja
*2 žlici vode
*ščepec vanilije v prahu

Uporabila sem kozarček prostornine 2 dcl. Lešnike in mandlje sem uporabila cele z olupi vred.

Nadev:
*300 g malin
*2 banani

Uporabila sem zamrznjene maline, ki sem jih predhodna odtalila.

Preliv:
*2 kozarčka datljev
*1,5 kozarčka vode
*0,5 kozarčka 100% presnega kakava
*0,5 kozarčka kokosovega olja

OPIS POSTOPKA:

V mešalniku zmiksamo lešnike in madlje, nato dodamo še datlje, ki jih predhodno speremo z vodo in nato še preostale sestavine. V okrogli pekač položimo peki papir in biskvit čim bolj potlačimo v pekač. Narežemo banane na male kolobarje. Sprva na biskvit razporedimo maline in nato še banane. Za čokoladni preliv meljemo datlje tako dolgo, da se naredi sprijeta kepa. Nato dodamo še vodo in meljemo tako dolgo, da nastane gosta pasta brez delčkov. Na koncu dodamo še kakav in kokosovo olje, še malo zmeljemo in najboljši čokoladni preliv je pripravljen. Čokoladni preliv prelijemo po bananah in torto postavimo vsaj za 1 uro v hladilnik. Na koncu jo lahko po želji tudi okrasimo – meni je za to zmanjkalo časa :)

Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek