Presna kokos malinova tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna kokos malinova tortica

2

SESTAVINE:
Prva plast:

* 2 žlici agavinega sirupa
* 1/2 skodelice indijskih oreščkov 
* 1 skodelica kokosove moke
* ščepec cimeta
* ščepec soli

Druga plast: 
* 2 skodelici indijskih oreščekov 
* 1 žlička vanilijeva ekstrakta
* 1/2 skodelice kokosovega mleka
* sok 1/2 limone
* ščepec soli 
* 5 žlic kokosovega olja

Tretja plast: 
* 2-3 skodelice malin (sveže ali zamrznjene) 
* 1 žlička agar agarja
* 1 žlička vanilijega ekstrakta 

Skodelica je 2 dcl.
Skupaj potrebujete cca 400g indijskih oreščekov. 

OPIS POSTOPKATortico sestavimo iz treh plasti. Pripravimo si tortni model, ga premažemo z maslom, obložimo s peki papirjem.

Pričnemo s prvo, spodnjo plastjo: v blenderju zmeljemo ½ skodelice indijskih oreškov, 1 skodelico kokosove moke, 2 jušni žlici agavinega sirupa, ščep soli, noževa konica cimeta. Maso stresemo v model in potlačimo z jušno žlico do prave višine in oblike. 

Druga plast: V blenderju zmešamo 2 skodelici indijskih oreščkov, 1 žličko vanilijevega ekstrakta, ½ skodelice kokosovega mleka, sok pol limone, ščep soli. Ko postane masa homogena, ji dodamo 5 jušnih žlic kokosovega olja in dobro premešamo. Maso prelijemo preko prvega sloja.

Vrhnja tretja plast: Malinovo plast lahko najlažje pripravimo enako kot prve dve plasti, v blenderju. Zmešamo 2-3 skodelice malin, žličke vanilijevega ekstrakta, ščepa soli. Maso prelijemo v kozico, ji dodamo žličko agarja v prahu in zavremo (s tem aktiviramo agar). Maso prelijemo po drugi plasti. Pustimo da se ohladi na sobno temperaturo in potem damo za 2-3 ure v zmrzovalnik.

ČAS PRIPRAVE: 30-40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca

Karin, priporočam da uporabite manjši pekač za torte saj bo tako tortica malo višja. Lp

Karin Rogan

Pozdravljeni,
zanima me velikost pekača za navedene sestavine.

Lepo pozdravljeni, Karin