Presna kakijeva rolada brez moke

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE: fbgy
Testo :

* 30 dag mletih lanenih in sončničnih semen v poljubnem razmerju
* 30 dag razkoščičenih datljev
* voda po potrebi (če so datlji bolj suhi več – do ½ dcl; če so vlažni zelo malo)
* kokosova moka po potrebi
* ekstrakt vanilije ali vanilija v prahu
Nadev:
* 60 dag kakijev (4-5 kom)
* 100 ml javorjevega sirupa
* 50 ml kokosovega olja
* ekstrakt vanilije ali vanilija v prahu
* 80 g  kokosove moke

OPIS POSTOPKA:
TESTO: Za testo damo v multipraktik (s S rezilom) semena in datlje ter dobro zmeljemo. Počasi dolivamo vodo, da se naredi kepa testa. Testo postavimo v hladilnik medtem, ko pripravljamo nadev.
NADEV: Za nadev zblendamo kaki, javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijo. Kokosovo moko damo v posodo in ob stalnem mešanju dodajamo tekoče sestavine iz blenderja.
ROLADA: Peki papir posujemo s kokosovo moko, prav tako kepo testa in razvaljamo.  Nadev stresemo na razvaljano testo in zvijemo. Damo v hladilnik vsaj za 3 ure, da se strdi ali v skrinjo za pol ure.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek