VIDEO: Praznični medenjaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Praznični medenjaki

SESTAVINE:

* 300 g pirine polnozrnate moke
* 40 g mletih mandljev
* 60 g kokosovega sladkorja
* 1/2 žličke soli
* 1/2 žličke pecilnega praška
* 1 žlička cimeta
* 40 g mleka
* 120 g masla
* 3 žlice medu
* Limonina lupina ½ limone
* namazi: mandljev, indijski oreščki, arašidov in/ali čokoladno lešnikov

OPIS POSTOPKA: Najprej zmešamo vse suhe sestavine (moko, mlete mandlje, kokosov sladkor, sol, pecilni prašek, cimet), nato dodamo mleko, med in maslo – maso dobro pregnetemo, da dobimo homogeno zmes. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga za približno 30 min postavimo v hladilnik. 

Nato testo razvaljamo. Testo je zelo mastno in se rado lomi pri valjanju, a s tem ni nič narobe. Oblikujemo s poljubnimi modelčki. Jaz sem uporabila za polovico mase kroge in za drugo polovico kroge z luknjico, ker smo potem piškote sestavljali skupaj. V pečici, predhodno ogreti na 180 stopinj, pečemo piškote 12 minut. Ko se piškoti ohladijo, dodamo na vsak krogec žličko poljubnega namaza in prekrijemo z drugim krogcem z luknjico.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Kuhinja: dom24

* 300 g pirine polnozrnate moke * 40 g mletih mandljev * 60 g kokosovega sladkorja * 1/2 žličke soli * 1/2 žličke pecilnega praška * 1 žlička cimeta * 40 g mleka * 120 g masla * 3 žlice medu * Limonina lupina ½ limone * namazi: mandljev, indijski oreščki, arašidov in/ali čokoladno lešnikov  Najprej zmešamo vse suhe sestavine (moko, mlete mandlje, kokosov sladkor, sol, pecilni prašek, cimet), nato dodamo mleko, med in maslo – maso dobro pregnetemo, da dobimo homogeno zmes. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga za približno 30 min postavimo v hladilnik.  Nato testo razvaljamo. Testo je zelo mastno in se rado lomi pri valjanju, a s tem ni nič narobe. Oblikujemo s poljubnimi modelčki. Jaz sem uporabila za polovico mase kroge in za drugo polovico kroge z luknjico, ker smo potem piškote sestavljali skupaj. V pečici, predhodno ogreti na 180 stopinj, pečemo piškote 12 minut. Ko se piškoti ohladijo, dodamo na vsak krogec žličko poljubnega namaza in prekrijemo z drugim krogcem z luknjico.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.