Multivitamini za odrasle 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Praženi jurčki z jajci
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Praženi jurčki z jajci

Ko pride jesen, se v gozdu spet pokažejo jurčki – dišeče, mesnate gobe, ki jih je škoda pustiti neizkoriščene. Preprosta in poznana jed z jurčki in jajci je hitro pripravljena jed, ki lepo poudari njihov značilen okus.

SESTAVINE (za 2 osebi)
* 3 manjši jurčki
* 2 jajci (velikost L)
* žlička olivnega olja
* sol
* poper
* pražena čebula (po želji)
* peteršilj

OPIS POSTOPKA: 
1. Priprava gob:
Jurčke nežno očistimo in narežemo. Na hitro jih blanširamo v vreli vodi – približno 30 sekund –, nato jih odcedimo.

2. Praženje:
V ponvi segrejemo žličko olivnega olja. Dodamo narezane jurčke in jih nekaj minut pražimo, da rahlo porjavijo in oddajo svoj značilen vonj. Po želji primešamo tudi malo pražene čebule za dodatno aromo.

3. Dodajanje jajc:
V skledi razžvrkljamo jajci, dodamo ščepec soli in popra. Jajčno zmes vlijemo k jurčkom in pustimo, da se nežno zapeče. Vmes premešamo in dodamo peteršilj.

4. Postrežba:
Postrežemo takoj, še toplo, najbolje s kosom svežega kruha ali polnozrnastega toasta.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti