Povrnite lasem naravno barvo!

Povrnite lasem naravno barvo!

4

Obstajata 2 skupini ljudi. V prvo sodijo tisti, ki pojav sivih las sprejmejo kot dostojanstven del staranja, v drugo pa tisti, ki vsak dan živijo v strahu, kdaj bodo na svoji glavi spet zagledali nov siv las.

Ne glede na to, v katero skupino sodite, pred vami je nekaj dejstev, povezanih s sivenjem.

Poleg tega pa imamo tudi odlično naravno rešitev, s katero bodo vaši lasje spet zasijali v barvi, na katero ste bili kot najstnik/-ca tako ponosni ... Ne zamudite!

1. Puljenje las ne povzroča dodatne sivine

Znanstveniki so dokazali, da v tej stari vraži ni namreč niti malo resnice. Zavedati pa se morate, da s puljenjem ne boste preprečili, da vam čez čas na istem mestu spet ne zraste sivček. Po drugi strani pa konstantno puljenje lahko trajno poškoduje lasni mešiček in morda na koncu na tem mestu ne bo nobenega lasu. Je torej vredno poseči po pinceti? Ne pretiravajte!


2. Za prezgodnje sivenje las niso krivi najstniki

Če za vsak nov siv las krivite svoje neposlušne najstnika, razmislite še enkrat. Pravzaprav so za vaše sive lasje bolj "krivi" vaši starši, saj se za sivenjem las poigravajo predvsem geni, ki ste jih dobili od svojega očeta in mame. Seveda lahko sivenje pospešijo tudi nekatere nezdrave nekatere življenjske navade (kot je npr. kajenje). Svoj lonček k temu pa lahko pomanjkanje vitaminov B12 in B5.


3. Količina sivih las se povečuje s staranjem, kar je posledica nalaganja peroksida

Lasje rastejo iz lasnih mešičkov, njihovo barvo pa določa pigment po imenu melanin. V lasnih mešičkih se nahajajo melanociti, ki so odgovorni za sintezo tega pigmenta. V človeškem telesu se tvori tudi vodikov peroksid, s staranjem pa se količina le-tega povečuje, saj ga celice niso več zmožne razgraditi v vodik in kisik. Najnovejša raziskovanja so dokazala, da sivenje las povzroča prav kopičenje vodikovega peroksida, ki onemogoča sintezo lasnega pigmenta.
he shou wu lasje

4. Povrnite lasem naravno barvo z “vodnjakom mladosti”, ki sliši na ime He Shou Wo ali Fo-ti


He Shou Wu (He šov vu) je rastlina, katera korenina je pogosto nenavadne oblike, ki spominja na človeđke postave. Iz korenine he sho wu-ja izdelujejo ekstrakt, ki v jetrih spodbuja izdelavo encima, potrebnega za razgradnjo vodikovega peroksida. Napisali smo že, da H2O2 ovira melanocite v lasišču pri izdelovanju melanina. Številne študije kažejo, da začno lasje po nekaj mesecih uživanja te rastline oziroma ekstrakta spet pridobivati svojo naravno barvo.

S pomočjo He Shou Wu boste ohranili naravno barvo las ter preložili sivenje daleč v prihodnost. Zaščitili in okrepili boste boljše delovanje jeter, v katerih se zaradi današnjega stresnega življenja kopiči vodikov peroksid, ki je poleg genov glavni krivec za sivenje las. He Shou Wo v jetrih spodbuja izdelavo encima katalaze, ki razgrajuje vodikov peroksid. Rastlina vsebuje tudi veliko cinka, močnega antioksidanta, ki prav tako zavira staranje las, sivenje, poleg tega pa preprečuje tudi izpadanje.


Z rednim uživanjem prahu te rastline boste opazili, da vaši lasje spet dobivajo svojo naravno, mladostno barvo, poleg tega pa se tudi okrepijo. Pa ne samo to: he shou wu spodbuja tudi rast novih las!

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Monika M.


Komentarji (4)

Malinca Nastja

Nataša He shou wu preizkušeno pomaga proti sivenju. Ja seveda lahko pijete MSM in He shou wu hkrati, tako vi kot vaša hči. MSM je naravna oblika žvepla, ki pomaga krepiti lase in nohte. Več o zdravilnih učinkih He shou wu-ja si lahko preberete v prispevku na www.malinca.si/blog/he-shou-wu-je-vrhunski-zeliscni-tonik

Malinca Nastja

Barvanje las ne vpliva na osivelost.

Jana Belšak

In zdaj jaz vas vprašam, ali imamo osebe, ki si barvamo lase z 12% peroksidom, večjo možnost, da osivimo pri tridesetih?

natasa

Ali res pomAga ms in he šou eu proti sivenju las, ali lahko pijem obe sestavini v istem dnevu. Ali lahko to pije tudi 13 letna hči , ki ima zelo mastne lase, oziroma kaj narediti.?