VIDEO: Potratno pecivo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Potratno pecivo

Želiš pripraviti potratno potico, pa nimaš časa za dolgo pripravo?

To pecivo je odlična bližnjica, saj je po okusu zelo podobno potratni potici, za pripravo pa porabiš le 20 minut. 

Pečemo jo lahko v okroglem (premer cca 26 cm) ali pravokotnem pekaču (30x20cm). Uporabimo pa lahko tudi večji pekač in količine primerno povečamo.

SESTAVINE: 
Testo:
* 180 g pirine bele moke
* 1 žlička pecilnega praška/vinskega kamna
* 3 rumenjaki
* 50 g kokosovega sladkorja (ali katerega drugega sladila)
* 75 g masla
Orehov nadev: 
* 200 g mletih orehov
* 2 žlici ruma
* ščep soli
* 40 g kokosovega sladkorja (ali katerega drugega sladila)
* 1 dl mleka
Skutni nadev: 
* 400-500 g puste nepasirane skute
* 3 beljaki
* 60 g eritritola (ali katerega drugega sladila)
* maščoba za namastitev pekača (kokosovo olje/maslo)

OPIS POSTOPKA:
Za biskvit zmešamo vse sestavine. Maslo uporabimo sobne temperature. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo, oblikujemo v kroglo in damo v hladilnik.

Ta čas ko se testo hladi pripravimo oba nadeva. Za orehov nadev samo dobre premešamo vse sestavine. Za skutni nadev pa najprej stepemo sneg in beljakov. Z mešalnikom dobro premešamo skuto in eritritol, da dobimo gladko maso in potem na roke počasi primešamo še beljake, da ohranimo rahlo strukturo.

Pekač namastimo in najprej na dno razporedimo testo. Testo lahko povaljamo z majhnim valjem ali pa ga potiskamo kar z dlanmi. Poskusimo ga čim bolj enakomerno razporediti po pekaču. Nanj razporedimo orehov nadev, ki ga na rahlo potlačimo. Na vrh pa razporedimo še skutni nadev.

Pečemo 35-40 minut na 180 stopinjah (vroč zrak).

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka 35-40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip 

Kuhinja: dom24

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.