Popoln limonov kolač z malinami & borovnicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Popoln limonov kolač z malinami & borovnicami

Popoln limonov kolač pomeni, da ima čudovit okus po limoni, da njegova barva žari kot limona, da je lepo puhast, sočen, mehak, da se ne drobi in da je enako dober še tudi na tretji dan. 



SESTAVINE: 

Testo:

* 12 večjih jajc

* 150 -170 g sladkorja (kokosovega)

* 300 g moke

* 1 večja sočna limona

* 2 večji mandarini ali ena pomaranča

* ščepec soli

* vanilija v prahu

* 3 kapljice limonine arome (ekstrakta) - ni pa nujno


Sestavine za limonovo glazuro:

* 1/2 večje, sočne limone

* 1 lonček sladkorja v prahu

* limonina lupina Ostale sestavine:

* 100 g mandljevih lističev

* maline

* borovnice

* sveža meta

* PAM sprej brez maščobe proti sprijemanju (ali peki papir)



OPIS POSTOPKA: Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake skupaj s sladkorjem in vanilijo v prahu mešamo z mešalnikom na najvišji hitrosti kakšnih 8 minut, da nastane lepa rumena krema. Beljake stepemo v sneg.

V eni posodici si pripravimo suhe sestavine: moka, sol, ščepec soli in lupinica limone, v drugo posodico ožamemo sok limone in pomaranče. Hitrost na mešalniku zmanjšamo in k rumenjakom dodajamo izmenično suhe sestavine in iztisnjen sok. Sneg iz beljakov vmešamo obvezno ročno z lopatko. Vmešamo ga narahlo in od spodaj navzgor, ga dvigamo, da ostane v masi čim več zračnih mehurčkov. Pekač pošpricamo s PAM sprejem proti sprijemanju in ga 1/3 napolnimo z maso. Dodamo borovnice ali drugo sadje in pekač do dobre 2/3 zapolnimo z maso.

Za limonov kolač z malinami in mandlji … v preostalo polovico mase narahlo z lopatko vmešamo mandljeve lističe ter maso prav tako vliijemo v pekač pošprican s PAM šprejem. Ker masa med peko, kljub temu, da ni nobenega pecilnega praška vmes, precej naraste, pekač napolnimo samo do 2/3.

Limonov kolač pečemo v že ogreti pečici lepo počasi na 150 - 170 stopinj (odvisno od pečice) cca 40 minut. Če imamo večje pekače z več mase, seveda prilagodimo čas peke. Z zobotrebcem preverimo ali je kolač pečen. Če povlečemo iz kolača suh zobotrebec, je pečen. Ko je limonov kolač ohlajen, si pripravimo limonovo glazuro. V lončku enostavno z žlico dobro premešamo sladkor in limonin sok ter dodamo lupinico limone. Limonino glazuro polijemo po ohlajenima kolačema in naš popoln limonov kolač do konca okrasimo s svežim sadjem in meto. Količina sestavin je primerna za 2 srednjevelika kolača.



ČAS PRIPRAVE: 30 min + peka

RECEPT PRIPRAVILA: Urška 


  , Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake skupaj s sladkorjem in vanilijo v prahu mešamo z mešalnikom na najvišji hitrosti kakšnih 8 minut, da nastane lepa rumena krema. Beljake stepemo v sneg. V eni posodici si pripravimo suhe sestavine: moka, sol, ščepec soli in lupinica limone, v drugo posodico ožamemo sok limone in pomaranče. Hitrost na mešalniku zmanjšamo in k rumenjakom dodajamo izmenično suhe sestavine in iztisnjen sok. Sneg iz beljakov vmešamo obvezno ročno z lopatko. Vmešamo ga narahlo in od spodaj navzgor, ga dvigamo, da ostane v masi čim več zračnih mehurčkov. Pekač pošpricamo s PAM sprejem proti sprijemanju in ga 1/3 napolnimo z maso. Dodamo borovnice ali drugo sadje in pekač do dobre 2/3 zapolnimo z maso. Za limonov kolač z malinami in mandlji … v preostalo polovico mase narahlo z lopatko vmešamo mandljeve lističe ter maso prav tako vliijemo v pekač pošprican s PAM šprejem. Ker masa med peko, kljub temu, da ni nobenega pecilnega praška vmes, precej naraste, pekač napolnimo samo do 2/3. Limonov kolač pečemo v že ogreti pečici lepo počasi na 150 - 170 stopinj (odvisno od pečice) cca 40 minut. Če imamo večje pekače z več mase, seveda prilagodimo čas peke. Z zobotrebcem preverimo ali je kolač pečen. Če povlečemo iz kolača suh zobotrebec, je pečen. Ko je limonov kolač ohlajen, si pripravimo limonovo glazuro. V lončku enostavno z žlico dobro premešamo sladkor in limonin sok ter dodamo lupinico limone. Limonino glazuro polijemo po ohlajenima kolačema in naš popoln limonov kolač do konca okrasimo s svežim sadjem in meto. Količina sestavin je primerna za 2 srednjevelika kolača.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.