Pomarančno brusnični greh z belo čokolado

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 250g pirine bele mehke moke iz ekološke pridelave
* 170g masla
* 100 g eritritola brez kalorij
* 1 pecilni prašek
* 2 jajci
* pomarančni ekstrakt
* 1 pomaranča
* 100g brusnic iz ekološke pridelave
* 100g bele čokolade (cavalier) 

OPIS POSTOPKA: Beljake penasto vmešamo, in dodamo rumenjake. Postopoma dodajamo presejano moko, ter pecilni prašek. Dodamo pomarančni ekstrakt. Sledijo nastrgana lupinica ene pomaranče, polovico pomarančo pa prav tako iztisnemo v maso. Dovolj so 3-4 stiski. Dodamo sladkor in maslo. Bele čokolado narežemo na majhne koščke, in skupaj z brusnicami vmešamo v maso. Naredimo manjše kroglice, in jih damo v vnaprej ogreto pečico (180°C), za približno 15 min. Keksi so izredno krhki, zato jih najprej pustimo vsaj 10 zunaj na krožniku, da se ohladijo, potem pa lahko pospravimo v zaprto posodo. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Karmen Jedvaj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek