Pomarančno brusnični greh z belo čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pomarančno brusnični greh z belo čokolado

SESTAVINE:
* 250g pirine bele mehke moke iz ekološke pridelave
* 170g masla
* 100 g eritritola brez kalorij
* 1 pecilni prašek
* 2 jajci
* pomarančni ekstrakt
* 1 pomaranča
* 100g brusnic iz ekološke pridelave
* 100g bele čokolade (cavalier) 

OPIS POSTOPKA: Beljake penasto vmešamo, in dodamo rumenjake. Postopoma dodajamo presejano moko, ter pecilni prašek. Dodamo pomarančni ekstrakt. Sledijo nastrgana lupinica ene pomaranče, polovico pomarančo pa prav tako iztisnemo v maso. Dovolj so 3-4 stiski. Dodamo sladkor in maslo. Bele čokolado narežemo na majhne koščke, in skupaj z brusnicami vmešamo v maso. Naredimo manjše kroglice, in jih damo v vnaprej ogreto pečico (180°C), za približno 15 min. Keksi so izredno krhki, zato jih najprej pustimo vsaj 10 zunaj na krožniku, da se ohladijo, potem pa lahko pospravimo v zaprto posodo. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Karmen Jedvaj

* 250g pirine bele mehke moke iz ekološke pridelave * 170g masla * 100 g eritritola brez kalorij * 1 pecilni prašek * 2 jajci * pomarančni ekstrakt * 1 pomaranča * 100g brusnic iz ekološke pridelave * 100g bele čokolade (cavalier)   Beljake penasto vmešamo, in dodamo rumenjake. Postopoma dodajamo presejano moko, ter pecilni prašek. Dodamo pomarančni ekstrakt. Sledijo nastrgana lupinica ene pomaranče, polovico pomarančo pa prav tako iztisnemo v maso. Dovolj so 3-4 stiski. Dodamo sladkor in maslo. Bele čokolado narežemo na majhne koščke, in skupaj z brusnicami vmešamo v maso. Naredimo manjše kroglice, in jih damo v vnaprej ogreto pečico (180°C), za približno 15 min. Keksi so izredno krhki, zato jih najprej pustimo vsaj 10 zunaj na krožniku, da se ohladijo, potem pa lahko pospravimo v zaprto posodo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.