Pomarančni mousse (brez glutena)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pomarančni mousse (brez glutena)

SESTAVINE: 
* 1 zavitek želatine v prahu (uporabite lahko tudi agar agar)
* 160 ml pomarančnega soka 
* 250 g mascarponeja 
* 3 žlice sladkorja - eritritola, kokosovega sladkorja
* 200 ml stepene sladke smetane 
* Za dekoracijo: stepena smetana, čokoladni ostružki ali naribana temna čokolada in koščki pomaranče.

OPIS POSTOPKA: Namočimo želatino v 6 žlicah pomarančnega soka. Počakamo 5 min, da nabrekne jo in nato jo stopimo na rahlem ognju. Ko je stopljena jo vlijmo v ostali pomarančni sok. Zmešamo mascarpone s sladkorjem tako, da dobimo gladko zmes. Vanj počasi dodajamo pomarančni sok in nenehno mešamo. Na koncu pa nežno vmešajmo še stepeno sladko smetano. Gladko zmes porazdelimo v kozarce in postavimo v hladilnik za dve uri. Na koncu lahko okrasimo s čokoladnimi ostružki ali naribano temno čokolado ter s stepeno smetano in koščki pomaranče.

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

  * 1 zavitek želatine v prahu (uporabite lahko tudi agar agar) * 160 ml pomarančnega soka  * 250 g mascarponeja  * 3 žlice sladkorja - eritritola, kokosovega sladkorja * 200 ml stepene sladke smetane  * Za dekoracijo: stepena smetana, čokoladni ostružki ali naribana temna čokolada in koščki pomaranče.  Namočimo želatino v 6 žlicah pomarančnega soka. Počakamo 5 min, da nabrekne jo in nato jo stopimo na rahlem ognju. Ko je stopljena jo vlijmo v ostali pomarančni sok. Zmešamo mascarpone s sladkorjem tako, da dobimo gladko zmes. Vanj počasi dodajamo pomarančni sok in nenehno mešamo. Na koncu pa nežno vmešajmo še stepeno sladko smetano. Gladko zmes porazdelimo v kozarce in postavimo v hladilnik za dve uri. Na koncu lahko okrasimo s čokoladnimi ostružki ali naribano temno čokolado ter s stepeno smetano in koščki pomaranče.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.