Pomarančni mousse (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
* 1 zavitek želatine v prahu (uporabite lahko tudi agar agar)
* 160 ml pomarančnega soka 
* 250 g mascarponeja 
* 3 žlice sladkorja - eritritola, kokosovega sladkorja
* 200 ml stepene sladke smetane 
* Za dekoracijo: stepena smetana, čokoladni ostružki ali naribana temna čokolada in koščki pomaranče.

OPIS POSTOPKA:
 Namočimo želatino v 6 žlicah pomarančnega soka. Počakamo 5 min, da nabrekne jo in nato jo stopimo na rahlem ognju. Ko je stopljena jo vlijmo v ostali pomarančni sok. Zmešamo mascarpone s sladkorjem tako, da dobimo gladko zmes. Vanj počasi dodajamo pomarančni sok in nenehno mešamo. Na koncu pa nežno vmešajmo še stepeno sladko smetano. Gladko zmes porazdelimo v kozarce in postavimo v hladilnik za dve uri. Na koncu lahko okrasimo s čokoladnimi ostružki ali naribano temno čokolado ter s stepeno smetano in koščki pomaranče.

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek