Polnozrnati piškoti s čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnozrnati piškoti s čokolado

SESTAVINE:
* 150 g pirine polnozrnate moke
* 1 čž pecilnega praška
* pol čajne žličke vanilije v prahu ali vanilijeve paste
* 70 g masla
* 2–4 žlice kokosovega sladkorja ali eritritola (naravno sladilo brez kalorij)
* 1 jajce
* 50 g temne čokolade
 
OPIS POSTOPKA: Pirini moki dodamo pecilni prašek in oboje skupaj presejemo v večjo posodo. Dodamo maslo, vanilijo, jajce in sladkor (čisto po želji in okusu, odvisno, kako sladko želimo imeti) in vse skupaj dobro pregnetemo.

Če je zmes preveč "pacasta", dodamo še malo moke. Dodamo čokolado, ki smo jo pred tem že narezali oz. nasekljali na manjše koščke in še rahlo pregnetemo, da čokolado razporedimo po testu.
Iz mase oblikujemo piškotke takšne velikosti, kot sami želimo. Pazimo le, da bo med piškoti na peki papirju dovolj prostora, ker kar "zrastejo".

Iz mase dobimo približno 9–10 srednje velikih piškotov.

Pečemo okoli 15minut na 180 stopinj. Vmes preverimo, saj je čas peke odvisen od velikosti piškotov.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto
* 150 g pirine polnozrnate moke * 1 čž pecilnega praška * pol čajne žličke vanilije v prahu ali vanilijeve paste * 70 g masla * 2–4 žlice kokosovega sladkorja ali eritritola (naravno sladilo brez kalorij) * 1 jajce * 50 g temne čokolade    Pirini moki dodamo pecilni prašek in oboje skupaj presejemo v večjo posodo. Dodamo maslo, vanilijo, jajce in sladkor (čisto po želji in okusu, odvisno, kako sladko želimo imeti) in vse skupaj dobro pregnetemo. Če je zmes preveč "pacasta", dodamo še malo moke. Dodamo čokolado, ki smo jo pred tem že narezali oz. nasekljali na manjše koščke in še rahlo pregnetemo, da čokolado razporedimo po testu. Iz mase oblikujemo piškotke takšne velikosti, kot sami želimo. Pazimo le, da bo med piškoti na peki papirju dovolj prostora, ker kar "zrastejo". Iz mase dobimo približno 9–10 srednje velikih piškotov. Pečemo okoli 15minut na 180 stopinj. Vmes preverimo, saj je čas peke odvisen od velikosti piškotov.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.