Polnozrnati piškoti s čokolado

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 6

SESTAVINE:
* 130g pirine polnozrnate moke
* 70g masla
* eritritol (naravno sladilo brez kalorij)
* 1 jajce
* temna čokolada ali čokoladne kapljice s 85% kakava
* 1 čž pecilnega praška
* pol čajne žličke vanilije v prahu 
 
OPIS POSTOPKA: Pirini moki dodamo pecilni prašek in oboje skupaj presejemo v večjo posodo. Dodamo maslo, vanilijo in eritritol (čisto po želji in okusu, odvisno, kako sladko želimo imeti) in vse skupaj pregnetemo.
V manjši posodici premešamo jajce in ga dodamo zmesi. Dobro pregnetemo. Če je zmes preveč "pacasta" , dodamo še malo moke. V mojem primeru sem jo morala dodati še malo, tako da se masa ni preveč prijemala za roke. Dodamo čokolado, ki smo jo pred tem že narezali oz. nasekljali na manjše koščke. 
Iz mase oblikujemo piškotke taksne velikosti, kot sami želimo. Pazimo le, da bo med piškoti na peki papirju dovolj prostora, ker kar "zrastejo".
Pečemo okoli 15minut na 180 stopinj. 

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Eva Boto

SESTAVINE:* 130g pirine polnozrnate moke* 70g masla* eritritol (naravno sladilo brez kalorij)* 1 jajce * temna čokolada ali čokoladne kapljice s 85% kakava* 1 čž pecilnega praška* pol čajne žličke vanilije v prahu    OPIS POSTOPKA: Pirini moki dodamo pecilni prašek in oboje skupaj presejemo v večjo posodo. Dodamo maslo, vanilijo in eritritol (čisto po želji in okusu, odvisno, kako sladko želimo imeti) in vse skupaj pregnetemo.V manjši posodici premešamo jajce in ga dodamo zmesi. Dobro pregnetemo. Če je zmes preveč "pacasta" , dodamo še malo moke. V mojem primeru sem jo morala dodati še malo, tako da se masa ni preveč prijemala za roke. Dodamo čokolado, ki smo jo pred tem že narezali oz. nasekljali na manjše koščke. Iz mase oblikujemo piškotke taksne velikosti, kot sami želimo. Pazimo le, da bo med piškoti na peki papirju dovolj prostora, ker kar "zrastejo".Pečemo okoli 15minut na 180 stopinj.  ČAS PRIPRAVE: 40 minRECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto Pirini moki dodamo pecilni prašek in oboje skupaj presejemo v večjo posodo. Dodamo maslo, vanilijo in eritritol (čisto po želji in okusu, odvisno, kako sladko želimo imeti) in vse skupaj pregnetemo.V manjši posodici premešamo jajce in ga dodamo zmesi. Dobro pregnetemo. Če je zmes preveč "pacasta" , dodamo še malo moke. V mojem primeru sem jo morala dodati še malo, tako da se masa ni preveč prijemala za roke. Dodamo čokolado, ki smo jo pred tem že narezali oz. nasekljali na manjše koščke. Iz mase oblikujemo piškotke taksne velikosti, kot sami želimo. Pazimo le, da bo med piškoti na peki papirju dovolj prostora, ker kar "zrastejo".Pečemo okoli 15minut na 180 stopinj. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek