Polnozrnati cmoki z malinovo marmelado
Odlični polnozrnati cmoki so polni beljakovin iz skute ter vlaknin iz polnozrnatega zdroba. Lahko so zdrava sladica ali pa celo kosilo, ki daje uravnoteženo energijo. Če izpustimo sladkor in namesto marmelade uporabimo kar maline, so cmoki primerni tudi za diabetike.
SESTAVINE:
* 500 g pasirane skute
* 300 g polnozrnatega pirinega zdroba
* 2 jajci
* ščep soli
* 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja ali drugega sladila
* malo cimeta za posip
Za polnilo: Malinova marmelada, lahko pa tudi sveže maline ali drugo sadje
OPIS POSTOPKA:
1. V skledi razžvrkljamo jajci, nato primešamo skuto, pirin zdrob, sol in sladkor. Dobimo nekoliko lepljivo maso, ki pa se kljub temu lepo oblikuje. Za še lažje oblikovanje jo lahko za 10 minut postavimo v hladilnik.
2. Z rokami oblikujemo manjši kos mase, ga sploščimo in na sredino položimo žličko marmelade. Nato ga prekrijemo s še malo mase in oblikujemo kroglico. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase in dobimo pribl. 10 cmokov.
3. V večjem loncu zavremo vodo, nato zmanjšamo temperaturo, da le rahlo vre. Cmoke previdno položimo v vodo in jih kuhamo približno 10 minut oziroma toliko časa, da priplavajo na površino.
4. Postrežemo posute s cimetom. Po želji dodamo še malo sladkorja, sveže maline ali lističe mete.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)