Polnozrnate smrečice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnozrnate smrečice

1

SESTAVINE:
* 120 g pirine polnozrnate moke
* 60 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* 50 g kokosovega olja
* 1 jajce
* vaniljeva aroma ali vanili sladkor
* ščepec pecilnega praška
* 50 g temne čokolade za okrasitev
* nastrgan kokos za posip 

OPIS POSTOPKA: Jajce in eritritol penasto vmešamo, nato dodamo moko, pecilni, staljeno kokosovo olje, vaniljo ter premešamo in povežemo v eno veliko kepo testa. Če se nam zdi, da je testo presuho in se drobi, lahko dodamo kakšno žlico vode oz. če je testo preveč mehko, dodamo še malo moke. Testo razvaljamo na kuhinjskem pultu z valjarjem in malo moke, nato naredimo piškote z modelom za piškote, z obliko po želji. Jaz sem uporabila smrečico. Pečemo na 180 stopinj Celzija v pekaču s peki papirjem do 12 minut oz. do takrat, ko vidimo, da se malo obarvajo. Ko se ohladijo, jih okrasimo s stopljeno čokolado in posipamo z nastrganim kokosom. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Angelina Premdehar

Hvaležna, da sem sopotnica bolj zdravih, srečnih in sočutnih odnosov. In pri Malinci najdem mnogo koristnega. zato z veseljem delim svojo izkušnjo. Uživam ob Maca kavici in si privoščim brezgrešne piškotke, pripravljene po receptu, v katerem uporabim Malincine sestavine. Prihodnjič naredim fotko in jo pripnem . Vse skupaj pa preizkušam še z drožpeko.