Polnozrnata lešnikova rolada s kokosovo smetano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnozrnata lešnikova rolada s kokosovo smetano

SESTAVINE:

Testo:


* 4 jajca

* 2 žlici agavinega sirupa

* 3 žlice polnozrnate pšenične moke

* 2 čajni žlički vinskega kamna

* 2 kapljici vanilijevega ekstrakta

* 1 žlica kokosovega mleka

* 1 žlica light kisle smetane

Nadev:

* 2 pesti lešnikov

* konzerva kokosovega mleka (cca 400ml)

* 2 žlici light kisle smetane

* 2 kapljici vanilijevega ekstrakta

* 3 žlice kokosovega sladkorja

* par kapljic limoninega soka

* kokosova moka



OPIS POSTOPKA:

Testo: 4 jajca ločiš, stepeš v trd sneg s ščepcem soli. Rumenjake in 2 žlici agavinega sirupa penasto umešaš, dodaš cca 3 žlice polnozrnate pšenične moke, 2 čajni žlički vinskega kamna, 2 kapljici vanilijevega ekstrakta,1 žlico kokosovega mleka,1 žlico kisle smetane. Pečeš v pečici na 200 stopinj, da postane zlate barve. Pečeno testo zavijemo v vlažno krpo.

Nadev: Zmelješ 2 pesti lešnikov, pobereš smetano iz konzerve kokosovega mleka, dodaš 3 žlice kokosovega sladkorja, 2 kapljice vanilijevega ekstrakta, 2 žlici kisle smetane, par kapljic limoninega soka in kokosovo moko (toliko,da je masa kompaktna). Nadev premažeš čez testo, zviješ v rolado in postaviš v hladilnik za cca 1 uro.



RECEPT SESTAVILA: Katja Leber  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.