Polnozrnat kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnozrnat kruh

SESTAVINE:

* 500 g pšenične polnozrnate moke

* semena (sončnična, bučna,…) 

* pol zavitka kvasa (25 g) 

* 350 ml tople vode

* 1 žlička soli



OPIS POSTOPKA: V skodelici zmešamo kvas in malo tople vode. V posodo stresemo moko, cela ali zmleta semena in v sredini naredimo luknjo. Vanjo zlijemo mešanico, ki smo jo pripravili in posodo pokrijemo. Počakamo 5 minut, nato vse skupaj premešamo, dodamo sol in počasi dodajamo vodo. Ko je testo pripravljeno, posodo neprodušno pokrijemo in počakamo približno 1 uro. Medtem segrejemo pečico na 240 stopinj. Oblikovan hlebec pečemo 5 minut na 240 stopinjah, nato temperaturo znižamo na 200 stopinj in pečemo še približno 30 minut.



ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja      


,* 500 g pšenične polnozrnate moke ,* semena (sončnična, bučna,…)  ,* pol zavitka kvasa (25 g)  ,* 350 ml tople vode ,* 1 žlička soli , ,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.