Vse za peko palačink –30 %

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Polnozrnat kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnozrnat kruh

Ko zadiši po sveže pečenem domačem kruhu, je občutek domačnosti popoln, sploh ker veš, da je delo tvojih rok.

SESTAVINE:
* 500 g pšenične polnozrnate moke
* semena (sončnična, bučna,…) 
* 25 g kvasa
* 350 ml tople vode
* 1 žliča soli (12 g)

OPIS POSTOPKA: V skodelici zmešamo kvas in malo tople vode. V posodo stresemo moko, cela ali zmleta semena in v sredini naredimo luknjo. Vanjo zlijemo mešanico, ki smo jo pripravili in posodo pokrijemo. Počakamo 5 minut, nato vse skupaj premešamo, dodamo sol in počasi dodajamo vodo. Ko je testo pripravljeno, posodo neprodušno pokrijemo in počakamo približno 1 uro. Medtem segrejemo pečico na 240 stopinj. Oblikovan hlebec pečemo 5 minut na 240 stopinjah, nato temperaturo znižamo na 200 stopinj in pečemo še približno 30 minut.

Namig: Kruh je odličen tudi, če ga pečeš v litoželezni posodi, ki jo segreješ skupaj s pečico (postavi jo že v hladno pečico), nato pa kruh peci 30 minut pokrito in 5 minut odkrito, da dobi hrustljavo skorjico.

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja      

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti