Polnjeni datlji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnjeni datlji

SESTAVINE:
zavoj datljev
* kozarček mandljevega masla
* temna čokolada (jaz sem uporabila 85 %)
* poljubni sekljani oreščki za posip 


OPIS POSTOPKA: Sestavine za ta recept so okvirne in so odvisne od tega, koliko datljev boste napolnili. Datljem odstranimo koščico in vsakega napolnimo z mandljevim maslom (pribl. pol žličke oz. odvisno od velikosti datlja). Ko imamo vse datlje napolnjene raztopimo čokolado in vsak datelj pomočimo vanjo. Polagamo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko. Vsak datelj posujemo s seskljanimi oreščki in počakamo, da se čokolada strdi (damo na hladno za pribl. pol ure). 
 
ČAS PRIPRAVE: 10 minut, peka 20-25 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
* zavoj datljev * kozarček mandljevega masla * temna čokolada (jaz sem uporabila 85 %) * poljubni sekljani oreščki za posip   Sestavine za ta recept so okvirne in so odvisne od tega, koliko datljev boste napolnili. Datljem odstranimo koščico in vsakega napolnimo z mandljevim maslom (pribl. pol žličke oz. odvisno od velikosti datlja). Ko imamo vse datlje napolnjene raztopimo čokolado in vsak datelj pomočimo vanjo. Polagamo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko. Vsak datelj posujemo s seskljanimi oreščki in počakamo, da se čokolada strdi (damo na hladno za pribl. pol ure).   
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.