Polnjeni datlji

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Polnjeni datlji

SESTAVINE:
zavoj datljev
* kozarček mandljevega masla
* temna čokolada (jaz sem uporabila 85 %)
* poljubni sekljani oreščki za posip 

OPIS POSTOPKA:
 Sestavine za ta recept so okvirne in so odvisne od tega, koliko datljev boste napolnili. Datljem odstranimo koščico in vsakega napolnimo z mandljevim maslom (pribl. pol žličke oz. odvisno od velikosti datlja). Ko imamo vse datlje napolnjene raztopimo čokolado in vsak datelj pomočimo vanjo. Polagamo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko. Vsak datelj posujemo s seskljanimi oreščki in počakamo, da se čokolada strdi (damo na hladno za pribl. pol ure). 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut, peka 20-25 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

SESTAVINE: * zavoj datljev * kozarček mandljevega masla * temna čokolada (jaz sem uporabila 85 %) * poljubni sekljani oreščki za posip  OPIS POSTOPKA: Sestavine za ta recept so okvirne in so odvisne od tega, koliko datljev boste napolnili. Datljem odstranimo koščico in vsakega napolnimo z mandljevim maslom (pribl. pol žličke oz. odvisno od velikosti datlja). Ko imamo vse datlje napolnjene raztopimo čokolado in vsak datelj pomočimo vanjo. Polagamo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko. Vsak datelj posujemo s seskljanimi oreščki in počakamo, da se čokolada strdi (damo na hladno za pribl. pol ure).  ČAS PRIPRAVE: 10 minut, peka 20-25 minut RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek